Aurinkopaneeli
Aurinkopaneeli ja sen valinta
(13.03.2009)
Miksi Suomessa edelleen eletään 25 vuotta vanhan tiedon varassa, kuitenkin meillä on käytettävissä uusinta teknistä tietoa ja tietämystä. Valitsetko tosiaan aurinkopaneelin rakenteelisten ominaisuuksien perusteella: yksikide, monikide, ohutkalvo, HJT tekniika, Fin filmi tai muut ominaisuudet huomioiden ?
Mikko
Lisätty 18.03.2009 09:18
Onneksi löytyy asiantuntija joka osaa opastaa ostotilanteessa.
Lisätty 19.03.2009 08:54
Suntekno Oy
Lisätty 20.03.2009 14:41
Kiitos Mikko kommentista, kerromme mielellämme eri vaihtoehdoista ja kaikesta mikä liittyy aurikopaneelijärjestelmiin. 25 vuoden kokemuksella joka olemme asian parissa toimineet on toki jäänyt kaikenlaista tietoa korvan taakse.
Esko Turunen
Lisätty 24.11.2009 07:48
Tämä on kysymys, ei kommentti! Meillä on 3-kerroksisen kerrostalon ullkolla noin 30-35 m2 tila, jossa huonekorkeus keskimäärin 3 metriä. Jos tila lämpöeristetään viimeisimpien normien mukaan (vuodelta 2003 tai uudemmat), niin olisiko mahdollista lämmittää tila aurinkopaneeleilla ympärti vuoden? Aamulla aurinko paistaa pohjoiselle katolle ja illalla läntiselle. Harjakaton kaltevuus on noin 20-30 astetta.
Keijo Aihkisalo
Lisätty 29.10.2009 10:46
Kohti tulevia haasteita. Kesän kiireet alkavat olla takana ja on aika kääntää katseet kohti tulevaan markkinointikauteen. Tätä ennen on annettava kiitos asiakkaille ja yhteistyökumppaneille luottamuksesta yhtiötämme kohtaan. Tulevaa markkinointikautta ajatellen on syytä tarkastella missä mennään ja mitkä ovat tulevaisuuden tavoitteet. Merkittävin tavoite on toteuttaa teknisen kehityksen muutosten hyväksyminen joka viimeisen viiden vuoden aikana on ollut huimaavaa. Järjestelmät tulevat entistä tehokkaammiksi suoritustasoltaan komponentit uusiutuvat jännitteet - ja käyttövirrat kasvavat nyt tarvitaan entistä enemmän tietoa ja taitoa markkinoinnissa sekä sen siirtämistä loppukäyttäjällä. Merkittävin muutos on jo tapahtunut mutta ovatko kaikki todella tietoisia esim. alaa koskevasta sähköturvallisuus määräyksistä. Mihin on unohtunut perusasia CE hyväksyntä? valaisimet, johtimet, kytkimet jne. edelleen markkinoilla on kyseisiä komponentteja jotka on valmistettu ”kaukana”. Toinen merkittävä asia on suojausluokat miten nämä on huomioitu kyseisten komponenttien kohdalla. Vieläkö olemme kiinni ikivanhoissa pakettisysteemeissä jotka eivät täytä tämän hetken määräyksiä sekä asetuksia. Samoin määrättyjen tuotteiden osa - alueella näyttää olevan käytössä 25 vuotta vanhat fraasit. Viedäksemme teknistä kehitystä eteenpäin avaisin avoimen keskustelun tältä sektorilta. aurinkoista syksyä vaikka sataakin Keijo
tee se itse: mistä soluja aurinko paneliin
Lisätty 29.10.2009 17:20
Aarre Papinaho : Olen elektroniikka harrastelija. Joten ei ole mahdotonta rakentaa itse aurinko paneli. Ohjeita löytyy netistä. Mistä suomessa saa ostaa soluja joista voi kasata panelin. Yleisimmistä elektoniikka alan liikkeistä ei löydy, ulkomailta saa.
Keijo
Lisätty 30.10.2009 09:29
Aurinkoista aamua Aarre Olemme toimittaneet oppilaitoksiin cellejä opetustarkoitukseen, mutta tämä on tapahtunut vähän ns. kerjäämis menetelmällä tuotteen valmistajilta. Todellisuudessa paneelin valmistus ei ole mikään mahdoton tehtävä ainut ogelma saada komponentteja pienissä erissä. Cellin valmistajia on varmaan tuhannen tehdasta mutta suomessa alan harastajia vielä vähän joten keskitettyä myyntiverkostoa ei ole minunkaan tiedossa. Mietitään mitä asian eteenpäin saattamiseksi voidaan tehdä. Terveisin Keijo
Keijo Aihkisalo
Lisätty 30.11.2009 10:59
Tervhdys Esko Suomen säteilymäärät ovat samaa suuruusluokkaa kuin keskieuroopassa mutta meillä on se ongelma että monasti kulutus ja tuotto eivät kohtaa toisiaan. Jos katsomme esim. joulukuun kekimääräisä säteilyarvoja ovat seuraavaa suurusluokkaa noin 300 W/ m 2 / vrk josta voimme hyödyntää noin 12 %. Kuinka monta neliötä tarvitaan paneelia kun yhden neliön paneeli tuottaa vuorokaudessa 36 W. Kohteena suora lämmitys on pois suljettu ajatus kaamosaikaan vaan asiaa on katsottava pitemmällä aikajaksolla että energia syötetään kohteen omaan verkkoon ja hyödynnetään sieltä kautta. Mutta mutta meillä eletään tällä hetkellä ydin -ja tuulienergia aikakautta jotka saavat suoranaista tai piilotukea. Hajautettu ja omatoiminen aurinkoenergian tuotto on kieletty hedelmä vaikka se onkin henkivakuutus tuleville sukupolville. Kaikesta huolimatta aurinkoista tulevaisuutta.
No comments:
Post a Comment