Tuesday, July 27, 2010

Jänedal toimuvad maarahva rõõmuks 24-25.07 talupäevad ja miskit põnevat:

http://www.si.kongress.ee/juhtkiri-vabaduspartei-lubab-taastada-eesti-iseseisvuse-2.html#josc874

Jänedal toimuvad maarahva rõõmuks 24-25.07 talupäevad ja miskit põnevat: MTÜ Siksali Arendusselts korraldab Võrumaal Vastseliina valla Voli külas vanaaegse ja loonasõbraliku ehituse ja taastamistööde koolitusi. Kavas on:
Koolitused

Loodussõbraliku ehituse ja restaureerimise koolitused juulis-augustis

- 26.—28. juuli Puitesemete restaureerimine :aknad, uksed, trepid jms (õpime, kuidas saab korda teha vana akna ja ukse või muu väiksema mööblieseme. Osalejad on teretulnud koolitusele kaasa võtma ka enda korda tegemist vajava eseme!).

- 29.—30. juuli Loodussõbralik välisviimistlus:looduslikud välisviimistluseks sobivad materjalid ja töövõtted (tutvustatakse erinevaid õlisid-värve, kaasa saab lüüa laastukatuse ning erinevate puitpindade töötlemisel)

- 31. juuli—1. august Loodussõbralik siseviimistlus: savikrohvi ja lubikrohvi kasutamine sise-viimistluses (tutvustatakse nii kahjustada saanud savikrohvi uuendamist kui uue pinna krohvimist savi- ja lubikrohviga; vana telliskiviseina restaureerimist; palgivahede takuga toppimist. Igas töös saab ka ise kaasa lüüa)

Koolituste läbiviimist toetavad SA Keskkonnainvesteeringute Keskus ja Euroopa Komisjoni Elukestva õppe programm

- 30.juuli-1.august Loodussõbraliku ehituse koolitus: mätaskatus. Kogenud ekspertide (OÜ Vana Maja) juhendamisel viiakse praktiliselt läbi puitkonstruktsioonide ehituse õpe (välisvöö, tugipostide, katusetalade,sarikate, laudise paigaldus, immutustööd puidukaitsevahendiga) ning katuse kattematerjalide paigaldamise õpe (ruberoidi ja hüdroisolatsiooni paigaldus, mätaste paigaldus)

- 4.-8.august Traditsioonilise ehituse koolitus: aiad, väravad, maakivi.

4.-6. augustil tutvustatakse aedasid maarahva traditsioonis, aiaehitusmaterjale muiste ja tänapäeval. Praktiliselt tehakse läbi nii vahemat tüüpi puust tarade (pü...
Tsiteeri


4.-6. augustil tutvustatakse aedasid maarahva traditsioonis, aiaehitusmaterjale muiste ja tänapäeval. Praktiliselt tehakse läbi nii vahemat tüüpi puust tarade (püstandaed) kui uuemat tüüpi (lippaed) ehitus, käsitletakse ka värava ehitust.

7.-8. augustil räägitakse mörtidest, kivide valimisest, kivimüüri/seina ja -trepi ehitamisest, samuti peenematest kivitöödest. Loomulikult saab ka ise kaasa lüüa!

- 9.-15.august Loodussõbralik restaureerimine ja traditsiooniline ehitus

9.-10. august Loodussõbralik välisviimistlus:looduslikud välisviimistluseks sobivad materjalid ja töövõtted (tutvustatakse erinevaid õlisid-värve, kaasa saab lüüa laastukatuse ning erinevate puitpindade töötlemisel)

11.-12. august Loodussõbralik siseviimistlus: savikrohvi ja lubikrohvi kasutamine sise-viimistluses (tutvustatakse nii kahjustada saanud savikrohvi uuendamist kui uue pinna krohvimist savi- ja lubikrohviga; vana telliskiviseina restaureerimist; palgivahede takuga toppimist. Igas töös saab ka ise kaasa lüüa)

13.-15. august Puitesemete restaureerimine: aknad, uksed, trepid jms (õpime, kuidas saab korda teha vana akna ja ukse või muu väiksema mööblieseme. Osalejad on teretulnud koolitusele kaasa võtma ka enda korda tegemist vajava eseme!).

Koolituste läbiviimist toetab LEADER programm.

Koolitused on praktilise suunitlusega - igal pool saab ise käed külge panna!

Tutvustatakse nii töövahendeid, töövõtteid kui materjale. Kohapeal saab ka ekspertidelt konsultatsiooni, samuti võib kaasa võtta näiteks enda korda tegemist vajava akna või pisema mööblieseme.

Täpsemat teavet koolituste sisu kohta saab meistrilt, restauraator Kalle Kase'lt, tel 5208233.

Lisainformatsioon:

Koolituste hind: 100kr/päev inimese kohta, mis sisaldab ka toitlustamist
Registreerumise kinnituseks on osalustasu kandmine MTÜ Siksali Arendusselts arveldusarvele 221019404793.
Koolituspäevade algus 10.00, lõpp nii kuidas kujuneb (ca 16.00 eeldatavasti)
Toimumise koht: Sik...




Koolituste hind: 100kr/päev inimese kohta, mis sisaldab ka toitlustamist
Registreerumise kinnituseks on osalustasu kandmine MTÜ Siksali Arendusselts arveldusarvele 221019404793.
Koolituspäevade algus 10.00, lõpp nii kuidas kujuneb (ca 16.00 eeldatavasti)
Toimumise koht: Siksali, Voki küla, Vastseliina vald.
Soovitus Võru poolt tulijatele: mitte Võru kesklinnast läbi sõita, vaid tulla mööda ringteed.

Kui ringteed mööda jõuate välja Võru-Luhamaa mnt-le, siis sealt edasi sõita ca 7 km Vastseliina poole. Paremal pool tee ääres silt "Vastseliina vald". Kohe peale silti pöörata kruusateele paremale, mida mööda sõita 2 km kuni otse enam ei saa, pöörata paremale. Veel edasi 1 km kuni vasakul on näha nõukogudeaegne karjalaut, selle eest pöörata vasakule. Sõita läbi talu hoovist ning paarisaja meetri pärast on vasakul kaks postkasti (millest ühel kirjas "Siksali"), peale postkaste pöörata vasakule. Veel paarsada meetrit ning tee ääres ongi silt Siksali (paremal).

Olete oodatud koos perega - lastele palliplatsid, külakiik, batuut, liivakast jms.

Kohapeal saab ka telkida.

Vt lisainfo rubriigis Siksali Looduspuhkus - Turismiteenused.

Kontakt: Kaidi-Mari Liping, kaidimari@siksali.ee, tel 55655172

Tsiteeri

*
2010-07-22 16:33:19 | Margit-Mariann Koppel - Lambavilla käsitööpäev ja simman Ähijärvel

Laupäeval, 31. heinakuud algusega 12.00 toimub Karula rahvuspargis Ähijärvel lambavilla käsitööpäev.

MTY Maavillane kõneleb villa väärtusest ja kasutamisest – lõngast vildini. Taimedega värvimisest ja villa ning lamba pesemisest. Õpetatakse lõngast kaaruspaela punumist. Punumiseks vajalikke kaarusharke saab osta kohapealt.

Soovid kaasa rääkida, õppida, ise midagi huvitavat näidata või mõnusalt olla - oodatud on kõik! Hea oleks kui saaksid oma tulekust ette teatada tel. 517 2646 (Lilian) või Karula rahvuspargi kylastuskeskusesse tel. 782 8350, 5304 3504.
laupäeval, 31. juulil algusega 20.00 Ähijärve simman

Viiulit mängivad Maarja Nuut ja Karoliina Kreintaal. Viiulipaar on alguse saanud tydrukute yhisest armastusest eesti viiulimuusika ning vanade krõbisevate arhiivilintide vastu. Yheskoos otsustati, et on aeg anda oma panus eesti viiulimängu tavade au sisse tõstmisele. Lisaks unustatud lugude elluäratamisele on Maarja ja Karoliina jaoks oluline ka pillimeeste mängulaadi ning -võtete tundmaõppimine.

Õhtu jooksul saab mõnusalt olla, laulda ja tantsida. Et peolaualt midagi põske pista oleks, võta ka omalt poolt kodutehtut kaasa!

Syndmus on tasuta.

Korraldavad MTY Karula Hoiu Yhing ja RMK

Läte: www.maavald.ee

No comments: