Friday, July 30, 2010

Ettevaatust:keemiarünnak!

http://puhaselu.blogspot.com/2010/07/nagu-keegi-oleks-mannimetsas-stal.html

Võtsin kätte ühe esimese ettejuhtunud "õhuvärskendaja" - Brait Air Care "Orchid Flower" ja vaatasin selle koostist.

Esimese asjana hakkas silma see, et toote Eesti keelse sildi peal puudus info koostise kohta. Oli vaid hoiatus, et hoida otsese päikese eest, mitte lõhkuda ja põletada jne.
Importija OÜ Ursus, Kirsi 48, Pärnu. Saadan neile vastava märkuse !

Inglise keelne silt ülteb koostise kohta järgmist (jätan ohutud ained välja)

* butaan ja isobutaan - On inimese tervisele kahjulik. õib kahjustada südant ja kesknärvisüsteemi.
On väga kerge sattuma inimese vereringesse. Kopsu hingates imendub nad kiiresti verre.

* Isopropüül - Lõhub naha immuunsusbarjääri, muutes selle vastuvõtlikumaks bakteritele ja viirustele. Võib käituda „kandjana”, kiirendades teiste ohtlike ainete imendumist nahka. Kiirendab naha vananemisprotsessi. Sisse hingamine võib tekitada peavalu ja –pööritust, depressiooni, oksendamist ja isegi koomat.

* Parfum - ehk sii ssünteetilised lõhnaained. võivad mõjutada kesknärvisüsteemi, häirivad metabolismi ja hormoonide tööd, võivad tekitada peavalu, peapööritust, hingamisraskusi, lööbeid, hüperaktiivsust, ülitundlikust.

* Formaldehüüd - tugev allergeen, võib põhjustada peavalu,nahahaigusi (dermatiit), limaskestade ärritusi, liigese- ja rinnavalusid, kurnatust, uimasust ja immuunsüsteemi häireid ning mis on rahvusvaheli vähiuuringute agentuuri poolt tunnistatud gruppi 2A kuuluvaks aineks (tõenäoliselt inimesele kantserogeenne)

* MIT (metüülisotiasolinoon) -nahaärritaja, allergiatekitaja, närvimürk ja dermatiidi põhjustaja, suuremas osas Euroopas keelatud !

* trietanomaliin - Võib tekitada ülitundlikkust. Pikem kokkupuude on väga ärritav ja mürgine.Kui TEA kombineerub nitraatidega, moodustuvad vähki tekitavad nitrosamiinid
30 July, 2010

No comments: