Wednesday, June 16, 2010

Toyota Priused saavad nüüdsest tasuta parkida!

http://uudised.ekspressauto.ee/news/auto/article.php?id=31653039

14. juuni 2010 19:33

Alates tänasest saab hübriidauto Toyota Priusega taas tasuta parkida. Toyota Baltic AS’i ja EuroPark Estonia OÜ koostöös sünnib algatus, millega kutsutakse autoomanikke keskkonda säästma. Toyota Priuse omanikele tähendab see EuroParki väliparklates tasuta parkimist kuni 2011.a. lõpuni.

Ettevõtete koostöö põhineb ühistel keskkonnaalastel väärtustel ning Prius – hübriidtehnoloogia vaieldamatu lipulaev – on selleks sobivaim mudel. Prius, mis ladina keeles tähendab „eespool käima“, muutus säästva arengu sümboliks juba ajal, mil keskkonnateadlikkus ei olnud veel ühiskonna üks põhiteemasid.

EuroParki visiooni kohaselt toimib parkla tulevikus ka akude laadimise kohana ning on aktiivne infrastruktuuri osa. EuroPark Estonia juhatuse esimees Karol Kovanen: „ Toetame rohelise pealinna ideed tegelikkuses! Arvan, et kaasaegsed ettevõtted võiksid olla vastutustundlikud, paindlikud ja keskkonnasäästlikud. Meie juures on teie auto teine kodu ja kodus ju laetakse akusid.“

Tõsiasi on aga see, et tasuta parkimist madala saastemääraga autodele, mitte ainult hübriididele ning Toyota Priustele võiks pakkuda omavalitsus ise. On kentsakas, et seda ei tehta. Kuuldavasti oli mõned aastad tagasi mõnda aega kehtinud tasuta parkimise kord hübriididele jt. madala saastemääraga autodele Tallinnas vähemasti vaid selleks, et täita mingi kvoot. Loodetavasti on see vaid aja küsimus, mil näiteks Tallinn keskkonnasäästlikumale transpordile soodustusi pakkuma hakkab.

No comments: