Wednesday, June 16, 2010

Eestis pole kapitalismi kui niisugust.

http://uudised.err.ee/index.php?06207038&com=1

Jott 16.06.2010 20:28
Eestis pole kapitalismi kui niisugust. Pole arenevat vabal turul põhinevt majandust. On hoopis monopoolsed moodustised, kelle käes on võim igal alal ja võime määrata hindu, kasvõi astronoomilisi, kui vaja. Pangad on sisuliselt monopoolses seisundis või omavahel kokkuleppevõimelised. Telekommunikatsioonides on asi väga kahtlane ja hinnad jätkuvalt laes, kuigi püütakse turgu mängida. Tallinna vesi, prügimajandus - kõik on monopoolses seisundid. Küte, energia samuti. Nende pidev arulage hindade tõstmine pani Eesti riigi ja erasektori kiirustama palkade tõstmisega, mida ka tehti. Aga palgatõusud söövad ära monopolid, sest isegi maaletoojaid on väikese Eesti peale nii vähe, et nad dikteerivad hindu, TURUMAJANDUST EESTIS EI OLE. Ei ole sellist õiget, kus turg reguleeriks, on selline moonutatud, kus kõrgemad hinnad on automaatselt kasulikud nii monopolidele kui ka valitsevaile parteidele, Seetõttu on ka parteidele kindlustatud pidev suuräimeeste toetus ja ülepaisutatud reklaamikampaaniate kinnimaksmine.
Kannatab oma väiketööstus, kannatavad kodanikud, kelle palgatõusud jõuavad vaevu katta pidevalt kasvavaid kommunaalkulusid.
Nüüd, kus me oleme oma moonutatud pseudokapitalismiga sügavalt ämbris, pole meil ühtegi reaalset poliitilist jõudu, mis tahaks oma rahvast toetada. Ei ole enam seda vabakssaanud rahvastki, keda toetada. On pangaorjad, palgaorjad, monopolide palgalised kupjad. Pole vabu kodamnikke, kõik on kaudsed orjad, aga orjadel pole valikut, on ainult võimalus hääletada "poolt".

Neil välismaistel analüütikutel on tuline õigus. Nad analüüsivad tagajärgi, aga pühjusi nad targu ei ütle, see oleks nende oma rahvuslike huvide reetmine - on nad ju huvitatud rumalate lüpsmisest, eriti veel kui rumalad ise lüpsimasina alla siruli viskuvad....

No comments: