Sunday, February 21, 2010

Soetasin selle talu sisetunde järgi, uute energiate ajastusse üleminekuks valmistudes,” kõneleb Kati

http://www.naistemaailm.ee/artiklid/32928/kati_murutari_talvine_apokalupsik.html?art_magaz=2

Kati Murutari talvine apokalüpsik
kirjutas Inga Raitar ajakirjas Naised , lisatud 17 veebruar 2010


Kirjanik Kati Murutari (42) peale on tänavuste kärekülmade ja tuiskude aegu mõelnud paljud, kel meeles, et õbluke naine otsustas end koos väikeste laste ja suurte loomadega oma mereäärsesse tallu talvituma sulgeda. Abikaasast lahus ja vanemast pojast eraldi, pistab Kati rinda tõelise apokalüpsisemeeleoluga.

Ajakiri Naised veendus Pärnu lahe tipus Liu külas oma silmaga, et end Jausa talu emandaks tituleeriv Murutar on füüsiliselt raskete maatöödega toime tulemist õppinud ja saab hakkama hoolimata kinnikülmunud veetorustikust, lõppeda ähvardavast kaevuveest ning pidevalt kinni tuiskavast sissesõiduteest.
“Kaheksa aastat tagasi soetasin selle talu sisetunde järgi, uute energiate ajastusse üleminekuks valmistudes,” kõneleb Kati vasttärganud vaimsusevaimustuses. “Olen viga- ja õppetundhaaval omandanud oskused ümber käia kõigi elementidega – tuli, vesi, õhk ja maa.”

Iga päev pühapäev

Tallinnas sündinud, Pärnus kasvanud ning Tartus üli- ja elukoolis käinud Kati pole kunagi varem mingit maatöö- ega ka eraldatuse kutsumust tundnud. “Praegu tunnetan eriti selgelt, kui olulised on õiged kaaslased selleks, et elada õiges kohas sellises elulaadis, mis soosib loomingut igas tähenduses,” avab Murutar oma muutunud vaimsust. “Ka olmelises. Olen võimalikult ideaalsete rütmide saavutamiseks paar hobust meile siia Eedeni elukooli toonud. Lahke loomuga ja ilmastikukindlad.

No comments: