Thursday, February 25, 2010

Silwis ehitatud kiirabiauto Ruhnu vallale

http://www.silwi.com/?a=page&subpage=4acd8334c6ea58f1bcac

Silwis ehitatud kiirabiauto Ruhnu vallale
7. oktoobril kinkisid Tallinna Lastehaigla ja Tallinna Lastehaigla Toetusfond Ruhnu vallale haigla endise reanimobiili.

„Ruhnu saarel oli kiirabi järgi tõsine vajadus, sest siiani oli meil võimalik lamavaid haigeid helikopterile või laevale transportida vaid autokastis," ütles auto üleandmisel Ruhnu vallavanem Aare Sünter. "Õnnelikud oleme selle üle, et kiirabiautosse paigaldati osaliselt juba ka kaasaegseid meditsiinitarvikuid, millega on võimalik ekstreemsetel juhtudel abi saabumiseni olukorda kontrolli all hoida. Mingi osa seadmeid saadetakse saarele ja paigaldatakse autosse ka hiljem. Kiirabiauto olemasolu annab turvalisema tunde nii saare põliselanikele kui ka suvistele turistidele."

Üleantud kiirabibuss, mis on ümberehitatud Silwi Autoehituses Mercedes-Benz Sprinteri baasil, osteti Tallinna Lastehaigla Toetusfondi annetajate abiga 2001. aastal. AS Silberauto ja Silwi Autoehituse koostöö Tallinna Lastehaigla Toetusfondiga jätkus 2007.aastal, mil ETV ja EMT heategevusprojektile "Jõulutunnel" laekunud annetuste eest ehitati Tallinna Lastehaiglale uus kiirabiauto – Mercedes-Benz Sprinteril põhinev eridisainiga reanimobiil. "Uue auto saamisel jäi tollal üks täiesti töökorras auto praktiliselt seisma," rääkis Tallinna Lastehaigla juhatuse esimees Mall-Anne Riikjärv. "Ruhnul oli aga vajadus taolise masina järgi suur ning ilmselt saab sellega seal veel mitmeid heategusid korda saata."

Enne uuele omanikule üleandmist teostati vajalikud hooldustööd AS Silberauto Eesti Maardu esinduses, töökulud kattis suuremas osas AS Silberauto ning abi saadi ka teistelt heategijatelt. "Autosse paigutati tõstetav kanderaam. Põhja-Eesti Regionaalhaigla lisas sinna omalt poolt uued lahased ja muud esmaabiks vajalikud tarbed," rääkis Kramer. „Kindlasti on kõikidel annetajatel hea meel kuulda, et autole on leitud Ruhnu saarel taas asjakohane rakendus."

Kiirabiauto anti Ruhnu vallale üle Lastehaigla territooriumil. Juba 10. oktoobril transporditakse sõiduk selle hooaja viimase praamiga Ruhnu saarele.

No comments: