Thursday, May 13, 2010

Millal võetakse vastutusele Urmas Jaagant?

Urmas Jaagant pani toime kuriteo mis on käsitletav narko reklaamina:
http://www.epl.ee/artikkel/576638

2 comments:

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

VIRGO KRUVE 13. mai 2010 15:06 vasta

Millises vaimuhaigla palatis valmis väide, et Taleban kaupleb oopiumiga? Tuletage meelde, et 2000. oli Talebani aladel keelatud nii alko, narko kui inimkaubandus. Hoopis Põhjaliit võitles narkootikumide müügist saadud rahade eest Talebani vastu ja tänu lääneriikide toele (2001. oktoobris USA rünnak) ka kukutas selle. Tulemuseks oli vahepeal vähenenud heroiini (seda saadakse tööstuslikult toodetud kemikaalide abil oopiumist, seejuures kasutatud ained imporditakse Euroopast salakaubana) tootmise hüppeline kasv, hinnanguliselt lääne sekkumise aastate jooksul kuni 30 korda. Narkootikumid moodustavad riigi SKP-st 60 protsenti ja seda mõned aastad tagasi. Pole mingit põhjust uskuda, et see oleks vähenenud. Kabulis on CNN-i info järgi 500 000 süstivat narkomaani, kes vajavad igapäevase heroiini doosi jaoks 2 dollarit. Siit ka positiivne ettepanek, saadame kõik meie narkarid Kabuli, seal on nende aine praktiliselt tasuta. Meil kulub süstival narkomaanil umbes 2000 krooni päevas ja selle raha ta varastab (meie kõigi käest).

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

http://uudised.err.ee/index.php?06203722
Raske seenhaigus kahandab Afganistani moonisaaki


13.05.2010 17:23

Tõsise haigusega on nakatunud ligi 50 protsenti Afganistani oopiumimoonidest ja see võib tänavust oopiumitootmist võrreldes möödunud aastaga veerandi võrra vähendada, avaldades mõju ka Talibani sissetulekutele.
Seenhaigus haarab esmalt taime juure, seejärel varre ning viimaks kuivab kogu taim. Haigus levib Helmandi ja Kandahari provintsis, mis on nii oopiumikasvatuste kui mässuliste keskused Afganistanis, vahendas BBC.

ÜRO narkomaania ja kuritegevuse büroo (UNODC) juhi Antonio Maria Costa sõnul on seenhaiguse tõttu oopiumihind maailma oopiumitoodangust 92 protsenti andvas riigis 50 protsendi võrra tõusnud.

See võib avaldada mõju ka mässuliste rühmituste, sh Talibani sissetulekutele, kuna neil on suured oopiumitagavarad.

Kohalikud farmerid ei mõista, mis taimedel viga on, haiguse levikus on süüdistatud ka NATO vägesid. Costa sõnul ei vasta kahtlused aga tõele ja juhtunu on hea võimalus rahvusvahelisele üldsusele, et veenda farmereid oopiumi kasvatamisest loobuma.