Saturday, May 29, 2010

Kas Mart Laar on väljapressija?

http://www.vorumaateataja.ee/?a=uudised&b=10886

Kas 5000 krooni läheb Mart Laarile?


VT

Pärast maavanema kandidaadi põrumist eilsel omavalitsusliidu üldkoosolekul liikus saalis ringi nali, et see 5000 krooni suurune obrok, mida nõutakse Võru abilinnapealt Kristjan Võrnolt, läheb otse Mart Laarile. Teisiti ei suudeta põhjendada järjekindlust, millega IRL eesotsas Mart Laariga pressib Võru maavanemaks Andres Kõivu, kelle suhtes on erakond algatanud aukohtumenetluse ja kelle kandidatuurile, nagu eile selgus, on vastu enamik omavalitsuste esindajatest.

Eile omavalitsusjuhtidega rääkides jäi neile arusaamatuks, miks surutakse maavanema kohale just Kõivu, kuigi IRLis on mitmeid võimekaid inimesi, kel pole kaelas suuremaid jamasid ja kelle suhtes pole kellelgi kõhklusi ega kahtlusi. Ehk teisisõnu: Kõivu kinnitamisega Võru maavanema kohale tulevad temaga kaasa kõik need IRLi sisetülid, mis on Võru linna juhtimist viimasel ajal lõhestanud ning suuri kulusid kaasa toonud. Nii tellib ühel päeval IRLi osalusega linnavalitsus advokaadibüroolt üle 100 000 krooni maksva aruande ja teisel päeval tunnistab IRLi osalusega linnavalitsus selle aruande tühiseks. Seepeale nimetab üks IRLi liige teist pätiks ning teine sõimab esimest samuti pätiks. Samuti kaebab üks IRLi liige, et teine pressib temalt välja 5000 krooni kuus, kuid viimane väidab, et seda tegi hoopis keegi kolmas. See on olukord, kus IRLi aukohtusse on kaevanud või kaevatud pea kogu Võru linna võimuladvik.

Paratamatult tekivad kõhklused ja kahtlused, et ühe sisetülides osaleja, Andres Kõivu nimetamisega maavanemaks kanduvad need tülid linnast üle kogu maakonnale, võimalik, et isegi kaugemalegi. On arusaamatu, kuidas üleüldse on Andres Kõivul võimalik teostada maavanemana järelevalvet omavalitsuse üle, kelle juhtidega tal on pooleli isiklike auvahekordade lahendamine. Või, loo alguse juurde tagasi tulles, kas sellepärast surubki Mart Laar oma head sõpra Andres Kõivu maavanemaks, et Kõiv saaks parema võimaluse Kristjan Võrnolt raha välja pressida?! Valitsusel on siin mõtlemisainet küllaga.

No comments: