Wednesday, May 5, 2010

Elektriline rahvaauto Volkswagen Golf on ukse ees

http://uudised.ekspressauto.ee/news/auto/article.php?id=30853493&l=wdelfi

Elektriline rahvaauto Volkswagen Golf on ukse ees



Kas elektriline Golf teeb teema lõplikult populaarseks?
Volkswagen


Kui juba Golfist elektrilist versiooni pakutakse, mis siis enam – küll siis juba kõik teisedki argiautod muutuvad õige pea elektriliseks. Ent elektri-Golf on tulemas ja juba aasta pärast, teatas Volkswagen.

Golf blue e-motion on esialgu ideeauto, ent juba sellel on korralik 150-kilomeetrine sõiduulatus. Kuigi seni on VW bossid suhtunud massilisse elektriseerumisse pigem skeptiliselt, sõnades, et elektriauto liigub massidesse pigem 10-15 aasta pärast, tuleb kuidagi alustada ning e-Golf peaks huvilisteni jõudma juba järgmisel aastal, mil paljud autotootjad oma e-mudeli välja toovad.

blue e-motion kannab liitiumioonakusid pakiruumi põrandas, tagaistmete all ning seal, kus kunagi asus käigukast. Kapoti all on 113 hj ning 270 Nm elektrimootor. Tavalisest diiselmootoriga Golfist on blue e-motion 205 kg raskem. 100 km/h saabub 11,8 sekundiga ja tippkiirus on 130 km/h.

Juba hübriidiks saanud Touaregi järel saavad valikusse analoogid ka Golf ja Passat, ent alles 2013. a. Väike elektriline Up! läheb samuti samal aastal tootmisesse. Järgmisel aastal aga siis e-Golf – vähemasti esimene 500-autoline testpartii, mis asutustele ja isikuile kasutamiseks välja liisitakse. Just nagu Toyota äsja Strasbourg'is oma Prius PHV'dega talitas.

No comments: