Saturday, July 31, 2010

Mida rohkem hammasrataste vahele jäänuid amoraalsele ja ebaõiglust külvavale süsteemile vastu hakkab, seda parem.

http://ersp.ee/?page=54&lang=est

Riigikogulane Igor Gräzin on veendunud Luua-Villu süütuses

(28.05.2010) Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Igor Gräzin on veendunud, et riigikogust ja Rahvaliidust lahkuv Villu Reiljan jääb poliitikas niite tõmbama, edastas eile veebiportaal Delfi.

Kui üldiselt on riigikogulastele omane ignorantne ja arrogantne käitumine, siis juba 1988. aastast Eesti poliitikas osalev Gräzin erineb järsult oma kolleegidest. Erinevalt paljudest kaaspoliitikutest (kes hõivatud vaid võimumängude ja isikliku kasu tagaajamisega) näib Gräzinil jätkuvat huvi Eesti asjade vastu, mille kohta ta sageli sõna võtab. Tihtipeale on ta seisukohavõtud erinevad „ametlikust kursist”, mida järgivad poliitkorrektsed molluscum-poliitikud.

„Rõhuv enamus inimesi igasugustest erakondadest leiab, et tegemist on poliitiliselt autoriteetsete inimestega, kelle sõna maksab ja kui Reiljani arvamus maksab, siis on tal ju alati võimalus seda ka välja ütelda. Temalt võib ära võtta jahipüssi, aga temalt ei saa ära võtta sulepead,” arvab poliitkartelli seas „valge varese” mainega Gräzin.


Igor Gräzin julgeb süsteemi poolt süüdimõistetut kaitsta.

Veebiportaali ersp.ee tegutsemise põhieesmärgiks on võitlus Eesti ühiskonnas lokkava sotsiaalse ja poliitilise ebaõigluse vastu. Juhul, kui Luua-Villule tõesti on liiga tehtud, oleme valmis ta ees eilse kommentaari pärast vabandama. Mistõttu peame oma kohuseks Villu Reiljani kohtuasja tegelike tagamaade väljauurimist.

Samas on Luua-Villu tuntud kogemustega organisaatori ja oskusliku suhtlejana, mistõttu on põhjust arvata, et juhul, kui ta tõesti on süütu temale inkrimineeritud kuriteos, siis teeb ta kõik, et ebaõiglase kriminaalasja algatajaile „täie mööduga tagasi virutada.” See aitaks süsteemil puhastuda. Leiame, et mida rohkem hammasrataste vahele jäänuid amoraalsele ja ebaõiglust külvavale süsteemile vastu hakkab, seda parem. Pole tähtis, missuguseid poliitilisi vaateid vastu hakata julgevad inimesed omavad, sest ühtsuses peitub jõud. Seega võib Villu võitlustele siiralt soovida julgustuseks: pole paha!

No comments: