Thursday, August 23, 2012

Esimene kodu hakkas elektrit Eesti Energiale müüma - Eesti Päevaleht

Esimene kodu hakkas elektrit Eesti Energiale müüma - Eesti Päevaleht

http://www.epl.ee/news/majandus/esimene-kodu-hakkas-elektrit-eesti-energiale-muuma.d?id=64858672&com=1&s=1&no=20

hillaarius

23.08.2012 08:45
Võin mehe optimismi vaid omapoolselt kinnitada.
Tegelikult on omapäraselt koomiline kommentaare lugeda, kus selle asemel, et vaagida ettevõtmise kasulikke külgi, püüütakse ihust ja hingest hoopis kas või näpust välja imeda igasugu aspekte, mis selle halvaks, kahjulikuks, kulukaks jne. muudaks, rääkimata naeruvääristamisest.
Sai ca. 15 aastat tagasi maakoht ostetud, kust liinide vanarauda viimise ajal see korda 3 maha kerida jõuti ja kuhu sellega seoses praeguseks siis EE poolt mingit liini sisse ei tulegi. Uue liini eest tahtis EE 10 aastat tagasi üle poole milli saada (kuigi isegi postid on olemas), kuid - noh, pole ma miljonär mitte. Isegi mitte kroonimiljonär mitte! Vaevalt küll, et praeguseks miskit selles firmas odavamaks läinud on. Pole hakanud enam küsimagi. Noh, ja igasugu liitumistasudest jne, ma parem juttu ei teegi.
Sai siis mõned aastad tagasi kalkuleeritud ja lõpuks ka ära ostetud. Nimelt 500W tuulegeneraator ja posu päikesepaneele ning akupank sinna juurde. Paneele olen aastate jooksul juurde pannud ja praeguseks on neid 400W (kuid plaanin veel juurde panna). 2 akupanka - 200 ja 400 Ah.
Tulemuseks on see, et juba teist suve ei pidanud ma suve jooksul mitte kordagi bensiinigeneraatorit käima tõmbama, kuigi ka see süsteemi ühendatud on. Kõik töötab. Külmkapp, kaevupump, telekas, laepirnid. Vahepeal on ka ketaslõikurit, elektridrelli, puurmasinat jne. kasutatud.
Ja ei pea seal talvel mitte pikalt ja pidevalt katusel turnima. Päikesepaneelid tuleb lihtsalt õige nurga alla panna. Ja üleüldse! Kui ikka raha on, siis - miks mitte. Valik on teie. Ükskõik kuhu te maksate. Kas EE-le või töömehele, kes lume katuselt maha ajab. Kuigi arvan tõsimeeli, et töömees jääks rahakotile tunduvalt soodsamaks ürituseks, kui EE-ga asju ajada. 
Seega võin lõpetuseks öelda, et nimetatud süsteem (päikesepaneelid, tuulegeneraator, bensiinigeneraatod jne.) on vähemalt minule ennast juba praeguseks kuhjaga ära tasunud. Ja ei pea muretsema mingite elektrikatkestuste pärast ja kartma igakuiseid elektriarveid jne., jne.

Muideks! Saksamaalt saab praegu päikesepaneele väga soodsalt. Ca. 3X odavamalt, kui meie kohalikud firmad müüvad. Seda nii teadmiseks, et kui keegi soovib kah selle asja ette võtta.

No comments: