Sunday, August 19, 2012

Eestlane pole omal maal sulane ka enam mitte, vabadik ja saunik kes käib naabertalus tööl, et elamisõigus oma kodus peremehele kinni maksta.

http://www.maaleht.ee/news/uudised/elu/ei-olnud-oigust-kala-endale-jatta.d?id=64829142&com=1&no=0&s=1&r=5116#c32314848


Jobudii-jobudaa!

17.08.2012 15:29
Nägin sellist filmi "Historia" pealt. Tagasi läheb surnut kala ikka sadade ja tuhandete tonnide kaupa aga "euroopa" tarkpead mölisevad tühja, ikka, et andmed puudulikud ja teadlased vaidlevad ja mis kõik sada häda veel, et asja mitte kiirkorras kuidagi muuta. Annavad lootust 2025. aastaks või veelgi edasi, niikaua pidavat asja "menetlemine" aega võtma. Samas aga, sellist teguviisi soodustav seadustik võeti vastu kihku-kähku ilma erilise sõnamulinata, teadlased ei kahelnud, ei vaielnud, ei muud takistust. 
Üpris selgelt joonistub välja pilt kuidas vaäikeettevõtjad-kalurid surutakse merelt välja, neil pole sinna asja, kala tuleb osta suurkorporatsioonidelt.
Mõelda vaid kui kähku meie kalalaevastik "Ookean" "vanarauaks" kuulutati ja maha müüdi, nii saadi ühest konkurendist lahti nigu nihuti. Ja oi kui palju neid saamamehi mei vabadusepäikese tõustes Eestimaal ringi luusis, maa lakuti puhtaks nagu lehm oleks keelega tõmmanud. Ikka, et "vene värk" mis sest hoida, me toome teile Lääne investeeringud, kohe saate enneolematult rikkaks. Eestlane pole omal maal sulane ka enam mitte, vabadik ja saunik kes käib naabertalus tööl, et elamisõigus oma kodus peremehele kinni maksta. Küll "uuriketiga üle kõhu" aga samasugused saunikud on ka enamus meie oma ettevõtjatest - ettevõtted välismaalaste omanduses, nemad õue peal kupja õigustes. Nii me elame, kas sai liialdatud? Vast küll, nii, paar protsenti.

No comments: