Monday, August 30, 2010

Sügismood on südamlikult maavillane

Naistekas
26. august 2010 12:20

kaubamaja mood
Foto: Meeli Küttim


Sügismood viib sel aastal ehtsa maaelu keskele, inspiratsiooni on ammutatud põhjamaistest metsadest, põllult ja köögiviljaaiast. Boheemlasliku välimuse juures ära unusta kelmikaid tulipunaseid musihuuli.

Tallinna Kaubamaja moesõul vabaõhumuuseumis on näha maalähedaste kaunistustega rõivaid: linnu- ja lillemustreid, südant soojendavaid tikandeid, pitse, lapitööd ja kollaaži.

Sügise siluetile annavad retrohõngulise tahu peene pihaga 50ndad ja sihvakad 70ndad.

Meestemoes on stilistika samuti sõbralikult suvaline ja ilma teevad praktilised asjad, millega on võrdselt mugav nii metsa uitama minna kui ka südalinnas suuri tegusid teha. Hooaja hittideks on üleriided — mehelikult militaarstiilis või härrasmehelik kaamelitooni mantel, praktilised vihmajakid ning suured soojad kudumid.

Aksessuaarid on sel hooajal romantilised. Naiste moelemmikute seas on esikohal pisike, pahkluuni ulatuva sääreosaga nöörsaapake. Moekaim konts on poolkõrge ja kumer, 70ndate stiilis sirge, või on jalats hoopis täistallal. Meestel on sel sügisel saapad enamiku moe-lookide võtmeks. Uus stiilikeel soovitab meestel aksessuaare eksponeerida: sättida püksisääred saabaste sisse ja siduda kaela silmatorkavalt suure, värvika salli.

No comments: