Sunday, August 29, 2010

Ametnikud on laisad.

http://www.ekspress.ee/news/arvamus/arvamus/article.php?id=32676499&com=1&s=1&no=60

poolharitlane to merje luuk, 22.08.2010 00:59
jah selles mõttes tundub, et ametkond teeb endale elu võimalikult lihtsaks ning väldib igasuguse lisatöö tegemist. kas sihilikult püüdes tsentraliseeritud korda säilitada või lihtsalt laiskusest, uute lahenduste otsimist vältides. (olen veits kogenud meie riigiametnike töö "efektiivsust", kuigi pole eriti vana :P)

(4) Kui meditsiinilist sünnitõendit koostavaks tervishoiuasutuseks ei ole sünnitusabi osutav haigla, esitab sünnitõendit koostav tervishoiuasutus taotluse isikukoodi moodustamiseks sünnitusabi osutavale haiglale, kelle teeninduspiirkonnas on ema elukoht või sünnitõendit koostav tervishoiuasutus. Sünnitusabi osutav haigla edastab taotluse asjatu viivituseta rahvastikuregistri volitatud töötlejale ja taotluse alusel moodustatud isikukoodi meditsiinilise sünnitõendi koostajale.

Riigi teatajast leidsin sellise lõigu. Selle järgi ei ole asi väga keeruline, eriti kui jälgitakse "asjatu viivituse" punkti. Kas küsimus on selles, et ämmaemandad omaksid volitust see taotlus ema piirkonnas olevale haiglale esitada? Meie kuulsas e-riigis teeks see kõikide osapoolte töö lihtsamaks tõenäoliselt.

No comments: