Sunday, August 29, 2010

Ämmaemand vägistas sünnitajat!

http://www.ekspress.ee/news/arvamus/arvamus/article.php?id=32676499&com=1&s=1&no=40
Ei saa mitte vaiki olla!, 21.08.2010 17:14
Heidit Kaio, piinlik ei ole Sul?
Lahmiv ja halvustav artikkel asjast, millest sa mitte kõige vähematki ei tea. See, et sa kodussünnitanute koosviibimistel kiibitesmas käid, adumata milleks need on ja kellele, ei anna sulle õigust seesugust jama üllitada. Häbi sul olgu käia ja naeratades kõike pealt vaadata, hiljem põlgusega väänatult ja kontekstist välja kistult asju laiemale publikule täiesti vääralt serveerida.

Ma olen neli last sünnitanud haiglas, kolm kodus ja kodu kasuks otsustasin just seetõttu, et vältida riske mis paratamatult haiglasse sünnitama minnes kaasa saab.
Haiglas sündinuist kaks last sündisid erahaiglas tasulise ämmaemandaga ja ei saa just öelda, et viimati minu soovidega seal arvestatud oleks. Väljutusfaasis, mil sünnitaja ei jaksa enda eest võidelda, toppis ämmaemand vägisi naerugaasi, mida mina omakorda üleüldse ei soovinud ja mis sugugi hästi ei mõjunud. Kahetsesin, et haiglasse läksin.

Kodus saan sünnitada segamatult, laps tuleb omas rütmis. Erinevus kodus sünnitamise ja haiglas sünnitamise vahel on nagu ööl ja päeval.

No comments: