Monday, January 25, 2010

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/article.php?id=28681503

Delfi artikkel.
Kalle Klandorf: KGB tahtis meie jõustruktuuridesse, mitte Savisaart

Minu kommentaar:
1992 a. sügisel Mart Laar pensionäride raadios lausus järgmised sõnad:"Ma ei hakka välja kuulutama sõjaolukorda ja üldmobilisatsiooni.Nad tahtsid siin soetada kinnisvara ja õigusi venekeelsele elanikkonnale.Neil on firma SRV Group.Neist pättidest saame hiljem jagu.Neid hakkab esindama Keskerakond.Ma keelan meedial sel teemal igasuguse arutelu ja kajastamise."
Rahvas teadis rääkida,et kuritegevus Eestis oli kasvanud ülepeakaela ja kohalikud politseinikud ei saanud jagu kuritegevuse ohjamisega(pool aastat ei eksisteerinud Eesti Politseid),ning seetõttu kutsuti appi kolleegid Peterburist.Sellest ajast saati sai Eesti julgeoleku omanikuks Peterburi maffia s.o.Eesti siseministeeriumi ja turvafirmade omanikuks sai Peterburi maffia.
Hiljem neid sõnu kinnitas Olev Raju.Ta ütles,et Eesti Siseministeeriumil ja turvafirmadel on ainuisikuline omanik kes on võõrriigi esindaja.


http://www.epl.ee/artikkel/466204&kommentaarid=30

Tuvastamata kasutaja 22. aprill 2009 09:12

kõigepealt tuleks siseminister Pihl, Laar, Parek, Kelam jne panna valedetektori alla, kui ülisuur julgeolekurisk Eesti riigile, nagu ka see seltskond endisi kbg-lasi, keda Pihl Laari toel kapo-sse tööle võttis, siis vaataks edasi, kui nad valedetektori kas läbinud või mitte, kus nende koht

viivitada sellega, oleks kurjast

“Eesti Ekspress” 9. veebruaril 1996. Eesti riiklikku suveräänsust kaitsvas salapolitseis töötasid 1996. aastal järgmised KGB töötajad: Vladimir Veitman, Valeri Titov, Uno Puussepp, Aleksandr Repkin, Tatjana Valtbach, Aleksei Posledov, Vladislav Preitlov jt. Eesti Vabariigi valitsus on neile endistele “kagebiitidele”, kel kodakondsus puudus, selle loomulikult andnud - “eriliste teenete eest”.

Endisi “kagebiite” hakati “organisse” tööle värbama Mart Laari isamaaliseks kutsutud valitsuse ajal, mil siseministri koht kuulus ERSP-le (Parek, Arike). Sel ajal tehti endiste KGB-laste töötamisest kaitsepolitseis riiklik saladus, millest üldsus ei tohtinud midagi teada. Huvitav oleks teada, kas Laar ja Parek võtaksid endale julguse garanteerida endise N. Liidu repressiivorgani töötajate lojaalsust Eesti Vabariigile?

On andmeid, et Jüri Pihli kandidatuuri suurimaks pooldajaks oli tollane peaminister Mart Laar. Mitmed teised “Isamaa” juhtivad poliitikud (Kannik, Hallaste) olevat endisesse “Viru” turvapealikusse suhtunud palju tagasihoidlikuma optimismiga. Kaitsepolitsei šeffi on lausa piiritult usaldanud endine ERSP-lasest siseminister Lagle Parek. Aktiivsest poliitikast eemaldunud Parek suhtles (oma jutu järgi) kapo juhiga väga aktiivselt veel 1996. aastal. Vilja Laanaru kirjutas: “Täiesti tema mõju all oli Parek, kes teda piiritult usaldas. Mulle on jutustatud, kuidas Pihl saatis oma agendid, kes kuulusid ERSP organisatsiooni Võrumaal, ministrile rääkima, kuidas kapo peadirektor on alati toetanud ERSP ideoloogiat.” Jüri Pihli kohta on rääkinud Enn Tarto, et mees oskab ülemustele meeldida. Lagle Parek pidas ministriksoleku ajal paljusid endisi “punaseid” (kes tema ees püüdlikult pugesid) “väga meeldivaiks” inimesteks. Ometi on kummaline, et rohkete KGB-kogemustega endine poliitvang ei suutnud aru saada, et “Viru” turvateenistust võeti okupatsiooniajal juhtima ainult kontrollitud ja süsteemile ustavaid inimesi. Juhuslikke, kes “ERSP ideoloogiat toetasid”, sinna ei võetud.

kas mitte seetõttu jäi Simm aastaid paljastamata, ja Pihli abikaasa Lepa tahtest Simmi kaasosalised Eestis väljaselgitamata, sest tema tunnistajakaitsest ilmajätmisega, hirmutati Simm kaasosalisi välja andma, kas mitte seetõttu puhuti üles Meri kohtuprotsess, isiku ümber, kes ise põgenes Venemaale repressioonide eest, kohtuprotsess, millega venemaa sai ülihea propagandistliku võimaluse meid pikaajaliselt rünnata, nagu ka võimaluse vene noortest meil kasvatada järjepidevalt nn 5 kolonni


Kas Klandorf oli KGB või SSI luuraja, 25.01.2010 14:33
Klandorfist Soomest ja Rootsi luurest.

Pärast seda, kui Rootsi amtühingu tegelased Tallinnas mõrvati, oli Rootsi luurel ja vastuluurel olemas Klandorfi täielik profiil.
Pärast taasiseseisvumist, kui Kaitsevägede vastuluuret asus juhtima Rootsii luuraja A. Rebas oli Klandorf üks esimesi, kes Rootsi luure soosingul sinna tööle võeti.

No comments: