Saturday, January 16, 2010

DivX TV – tee-ise-televisioon, mis ei vaja telerit http://forte.delfi.ee/news/digi/divx-tv--tee-ise-televisioon-mis-ei-vaja-telerit.d?id=28425053

DivX TV – tee-ise-televisioon, mis ei vaja telerit
www.FORTE.ee
11. jaanuar 2010 14:17



DivX-TV: väike revolutsioon telemaastikul?
Foto: DivX.com


DivX-videokoodeki poolest kuulus ameeriklaste DivX, Inc püüab muuta inimeste meediatarbimise harjumusi netitelevisiooniga, mis striimib võrgumeediat igasse platvormi toetavasse seadmesse.

See toetab põhimõtteliselt kõiki internetiühendusega tehnikaseadmeid nagu digitelerid, Blu-ray mängijad, mängukonsoolid, mobiiltelefonid jne. Kui sa ei viitsi näiteks piltide, muusika või videoklippide nautimiseks arvutit sisse lülitada, võib DivX TV olla kasulik alternatiiv.

Reklaam

Esimene algatusele sümpaatiat avaldanud tootja on LG Electronics, mis lisab lahenduse osadele tulevastele kodukinosüsteemidele ning Blu-ray pleieritele.

Eelneva põhjal võib oletada, et DivX jääb esialgu USA-keskseks, aga ideel on potentsiaali levida Blu-ray pleieritest ja teleritest edasi, kujunedes laialt kasutatud lahenduseks. See sõltub ka allikatest ja sisust, mida rakendus hakkab reaalselt (kanaliteks-žanrideks jaotades) sisaldama.

DivX TV teenus ei maksa kasutajale midagi, aga ta peab olema muidugi valmis nautima valitud sisu kõrval reklaamklippe, sest päris tasuta lõunaid pole olemas. Esindatud on nii tavapärane kui kõrglahutusega sisu, mida hakkavad esimeste seas pakkuma Picasa, Associated Press, Break, CBS News, CnetTV jt. YouTube hetkel puudub, mille olemasolu võiks kindlasti edule palju kaasa aidata.

No comments: