Saturday, January 23, 2010

Ensimmäinen matalaenergiakerrostalo valmistui http://www.merainfo.fi/?id=5&nid=37

Ensimmäinen matalaenergiakerrostalo valmistui

05.5.2009

Ensimmäiset asukkaat Vapuksi sisään.

Heinolalaisen Rakennusliike Reponen Oy:n kehittämän MeraReponen –konseptin mukainen ensimmäinen matalaenergiakerrostalo valmistui Heinolaan 29.4.2009. Alkuasunnot Oy:n tilaaman kohteen ensimmäiset asukkaat pääsivät muuttamaan uuteen kotiin juuri ennen Vappua.

Pitkällisen kehitystyön vaatineessa kerrostalossa ei ainoana ole lainkaan perinteistä lämmitysjärjestelmää, vaan se lämpenee pääosin laitteiden ja ihmisten tuottamasta lämmöstä ja ilmanvaihtojärjestelmän lämmön talteenotosta. VTT:n aikaisempina vuosina koeasunnosta tekemien mittausten mukaan lämmityskustannusten säästöä kertyy yli 70 %.

Vuokrakerrostalon asunnot ovat tarkoitettu 18 – 29–vuotiaille työssäkäyville tai työhön hakeutuville nuorille. Talon 31 huoneistoon muutti ensimmäisessä aallossa 15 asukasta. VTT on aloittanut jo rakennusaikana kohteen energiankulutuksen seurannan. Tulevan vuoden aikana mitataan yksittäisistä asunnoista ja koko kerrostalosta kokonaisenergian ja veden kulutusta sekä erikseen lämmittämiseen ja veden lämmittämiseen käytettävää energiaa. Lisäksi seurataan asuntojen sisä- ja ulkolämpötiloja ja kosteutta. Jo nyt tehdyt mittaukset antavat tuloksiksi passiivitasoa vastaavan energiankulutuksen. Talon energiankulutus alittaa huomattavasti 2010 tulevat määräykset.

Seuraava MeraReponen – konseptin mukainen matalaenergiakerrostalo valmistuu VVO:lle kesäkuussa 2009. Helsingin Vanhaan Kaupunkiin rakenteilla olevassa talossa on 18 asuntoa.

Tutustuminen mahdollista Heinolaan valmistuneeseen kohteeseen!

Lisätietoja Rakennusliike Reponen Oy, toimitusjohtaja Mika Airaksela, 0500 – 703 113.
mika.airaksela@rklreponen.com

No comments: