Tuesday, November 24, 2009

Rõivase hinnangul tuleb aktsiisitõus imeväike http://www.ap3.ee/article/2009/11/24/Roivase_hinnangul_tuleb_aktsiisitous_imevaike

Rõivase hinnangul tuleb aktsiisitõus imeväike
24.11.2009, 09:44

Järgmiseks aastaks kavandatav elektri- ja kütuseaktsiisi tõus ei ole nii suur, et mõjutaks inimeste tarbimisotsuseid, leidis rahanduskomisjoni esimees Taavi Rõivas "Terevisioonis".

Rõivase sõnul tõuseb elektri hind umbes 1,5 protsenti. See tähendab, et 200kroonise eletriarve puhul lisandub umbes 3 krooni. "See ei tohiks olla ülejõu käiv muudatus, küll aga tähendab see riigi jaoks märkimisväärseid lisatulusid," märkis Rõivas.

Kütuse aktsiis tõuseb 6% võrra, kuid kütuse hinna tõus jääb alla 3 protsendi, sõnas Rõivas. Diiselkütuse hind tõuseb 43 senti koos käibemaksuga ja bensiini hind 46 senti.

Rõivase kinnitusel ei ole aktsiisitõusude taga ainult europüüdlused, vaid küsimus on pigem selles, et riigi kulud ja tulud oleks mõistlikus tasakaalus.

Ettepaneku aktsiisitõusuks tegid rohelised ja eesmärgiks on eelarve positsiooni parandada. Elektriaktsiisi tõstmine lisab järgmise aasta riigi rahakotti kuni 200 miljonit krooni.
Katariina Krjutškovakatariina.krjutskovaatchararipaev.ee

No comments: