Thursday, November 19, 2009

Ligi: energiafirma rahaline võit on börsil väike http://www.e24.ee/?id=190406

Ligi: energiafirma rahaline võit on börsil väike
19.11.2009 19:17
Rahandusminister Jürgen Ligi ütles neljapäeval valitsuse pressikonverentsil, et Eesti Energia börsil noteerimise rahaline võit kujuneb liiga tagasihoidlikuks.

«Sellist põhimõttelist vastuseisu [Eesti Energia IPOle] tegelikult ei eksisteeri, sest põhimõtteline kokkulepe peaaegu et on olemas juba olnud,»ütles Ligi

Postimees kirjutas neljapäeval, et Reformierakonna liidrid kahtlevad Eesti Energia aktaiakapitali laiendamises börsil noteerimise läbi. Riigikantselei saatis Juhan Partsile tagasi asjatundjate komisjoni koostatud ettepanekud, kus pakuti, et 6-7 miljardi krooni lisakapitali saamiseks tuleks Eesti Energia viia börsile.

«Finantsplaanist selgus, et kõik numbrid ei ole päris need, mida siiani on arvatud, et rahaline võit on tagasihoidlik, et Eesti Energia kapitalivajaduse suhtes on ebaselgus - siis sellest ongi tulnud vaidlus,» ütles Ligi.

Ligi sõnul maksab ainuüksi IPO teostamine sadu miljoneid kroone ja niivõrd suur kulu muudab Eesti Energia rahastamiseks esitatud äriplaani. Ligi sõnul muudab eurole üleminek oluliselt finantsplaani, sest kapital odavneb eurotsooni riigile.

«Finantsplaanides on üks tähtsamaid näitajaid, mis hinnaga on kapital ja mis on kaasnevad kulud,» ütles Ligi. «Kui seal on eksitused, siis tulebki see plaan uuesti üle vaadata ja ma usun, et järgmine neljapäev seda tehakse.»

«Ma ei väida, et valitsusele esitatud finantsplaan on vale,» jätkas Ligi. «Ma väidan, et need argumendid, mis tuuakse sel teemal edasi vaidlemiseks, on äärmiselt kaalukad - ajastus, kapitali hind, emissiooni kulud, need on kõik tegurid. Juhul kui selgub, et need tõesti on seal vildakalt kirjas, siis on see plaan vildakas, aga ma ei tea seda nii täpselt.»

No comments: