Friday, November 27, 2009

Renault alustab elektrilise sedaani tootmist juba 2011 http://uudised.ekspressauto.ee/news/auto/article.php?id=27150045

Renault alustab elektrilise sedaani tootmist juba 2011
25. november 2009 12:18

Sügisel Frankfurdi autonäitusel ideeauto Fluence Z.E. Concept nime all esitletud elektrisõidukit hakatakse tootma Türgis, OYAK-Renault Bursa tehases 2011. aasta esimeses pooles ning samal koosteliinil, mil valmivad pereauto bensiinimootoriga versioonid.

See võimaldab Renault'l ära kasutada sealse tehasese infrastruktuuri ja tootmistehnoloogiat, mis kokkuvõttes võimaldab Renault' pakkuda elektriautot samasuguse atraktiivse hinnaga nagu sisepõlemismootoriga mudeleid, on ettevõte optimistlik.

Elektriversiooni omanik saab sõiduki akut laadida kolmel erineval viisil: tavaline laadimine (neli kuni kaheksa tundi), kiirlaadimine (20 minutit) või kohene lahendus (kolm minutit). Viimane toimub akuvahetusjaamas ainulaadsel Quickdrop meetodil. Renault Fluence elektrisõidukid tulevad 2011. aasta esimeses pooles müüki kõigepealt Iisraelis ja Taanis ning seejärel teistes riikides.

Renault esitles hiljuti oma nelja elektrilist ideeautot, mille juures kasutatav tehnoloogia on väga sarnane sellele, mis tuleb kasutusele 2011. aastal seeriatootmisesse jõudvate mudelite juures. Nüüdseks on teada ka kõigi nelja sõiduki tootmiskohad. Zoe Z.E. Concept iseeautol põhinevat linnaautot ja elektrilist Kangood asutakse tootma Prantsusmaal, vastavalt Flins'is ja Maubeuge's. Twizy Z.E. Concept ideeautol põhinevat sõidukit asutakse ehitama Valladolidis, Hispaanias ja Fluence Z.E. Concept'il põhimevat mudelit Türgis, Bursa linnas.

No comments: