Wednesday, November 18, 2009

Gaasi kallinemine toob kaasa kuni 46% kallima keskkütte, tõhusad energiasäästu meetmed aitavad kokku hohttp://kokkuhoid.energia.ee/?id=1896&c_tpl=1012

Tallinna Küte tõstab oktoobris soojusenergia hinda ligi 37% ning Fortum Termesti kliendid hakkavad maksma kuni 46% rohkem kui praegu.



Tallinna Küte, mis kütab kaht kolmandikku pealinnast, põhjendab soojuse hinna tõusu Eesti Gaasilt ostetava gaasi ja Iru Elektrijaamalt ostetava soojuse hinna tõusuga.



Tallinna Küte ostab ligi 53% müüdavast soojusest Iru Elektrijaamast, mille soojuse müügihind tõuseb alates oktoobrist 83% võrreldes selle aasta aprillikuu hinnaga. Maagaasi hinnatõus uue kalkulatsiooni järgi on 25%. Venemaalt meieni jõudva gaasi hind on seotud maailma kütteõli- ja naftahinnaga.



Energia hinnatõus muutuvas majanduskeskkonnas on paratamatu ja inimesed peavad hakkama ümber kujundama oma majapidamise eelarveridu – vähendama kulutusi mitteolulistele artiklitele säilitamaks tulu ja kulu poolel tasakaal.



Teiseks oluliseks sammuks on eramute omanikel kütteliikide mitmekesistamine ja hoonekarbi soojuspidavuse tõstmine ning korteriühistutel kompleksse renoveerimise alustamine suunaga energiatõhusate meetmete elluviimiseks.



Õigete valikute tegemisele aitab kaasa energiaauditi olemasolu, mis järjestab investeeringud saavutatava säästu järgi ning aitab tasakaalustada kütte hinnatõusuga suurenevaid kulutusi.

No comments: