Saturday, April 24, 2010

Põhuehitus areneb maailmas väga mõnusa tempoga n

http://savikodu.ee/

Tere !

Tore et olete leidnud tee meie uuele põhumaja ja põhuehitust tutuvustavale kodulehele.

Alates aastast 2004 kui püstitati Eestis 1-2 põhumaja on neile lisaks kerkinud ca 30-40 põhumaja ja lõppu ei paista ;) Meil on olnud väga hea meel, et oleme saanud olla Teile siin abiks ja vajadusel nõuandjaks.

Põhuehitus areneb maailmas väga mõnusa tempoga ning oleme siinjuures isegi tarkust ja infot endasse kogunud. Seda on kogunenud niivõrd, et soovime ja julgeme nüüd 2010 -dast aastast kogutut jagada põhuehitusega seonduvate teenuste, ürituste ja töötubadega.

Põhupakk on põnev ja keskkonnasõbralik ehitusmaterjal. Kõiki põhuehitajaid on alguses köitnud just see mängulisus, millega põhumajad alati kerkivad, asjatundlikumaid ka põhu mitmekülgne funktsionaalsus ehitusmaterjalina – odav, soojapidav, “kõik-ühes” materjal, mis vallandab igas ehitajast pidurdamatu vabadusetunde. Ometi peidab põhupakk endast ka hulgaliselt ohte, ja et esialgsest eufooriast ei saaks hilisem nukker tagantjärele tarkus, on läbimõeldud planeerimine etapp, mida ei tohiks vahele jätta.

Meie peamine eesmärk selle kodulehe abil on koguda ja teha kättesaadavaks asjatundjate poolt läbi proovitud ja kirja pandud ning hetkel kõige kaasaegsemad teadmised, kogemused ning soovitused oma maja ehitajatele ja planeerijatele. Loomulikult ei ole see koduleht valmis, vaid me oleme alles oma tee alguses. Head avastamist.

No comments: