Tuesday, April 27, 2010

Nasva pere sai loa koduhoovi elektrituulik püstitada

http://www.omasaar.ee/index.php?content=artiklid&artid=19008&sub=41&sec=1

Autor: Kertu Kalmus
Kolmapäev, 28. aprill 2010


Nasval elavad Liia Ristain ja Jalmar Jaansen said Kaarma vallalt loa püstitada oma koduõuele isiklikuks otstarbeks mõeldud tuulegeneraator.

“Ehitusluba on väljastatud, ehitamise alustamise teatist ei ole omanik esitanud ja täiendavaid sooviavaldusi valda laekunud ei ole,” kinnitas Kaarma abivallavanem Urmas Sepp Oma Saarele.
Liia Ristaini sõnul saadi vallalt luba tegelikult juba mõne nädala eest, kuid kui generaatorit püstitama asuti, tekkisid väikesed erimeelsused ühe naabriga, kes polnud nõus, et tema krundi lähedusse tuulegeneraator püsti pannakse.

“Siis oli plats juba ette valmistatud, aga naabri vastuseisu tõttu nihutasime tuulegeneraatori asupaika nii, et see ei avalda naabri krundile mingit mõju,” rääkis Ristain. Kuna generaatori mõjud jäävad seega vaid nende oma kinnistu piiresse, ei olnud püstitamisplaani enam vaja naabriga eraldi kooskõlastada. Jalmar Jaansen lisas omalt poolt, et algselt valitud koht puutus kokku tegelikult kahe naaberkrundiga, kuid kuna üks neist naabreist oli samuti tuuliku püstitamisest huvitatud, nihutatigi seda lihtsalt nende krundi poole. “Tema oli igati nõus, sest on ise ka sellisest asjast huvitatud,” sõnas Jaansen.


Oma kodu elektriga varustamiseks mõeldud tuulegeneraatori püstitamisega teeb perekond uuesti algust mai alguses ja hiljemalt juunis saab seda Liia Ristaini sõnul kasutama hakata. “Varem ilmselt lihtsalt ei jõua,” nentis ta.

No comments: