Sunday, August 4, 2019

Elagu maksudeta Eesti !


  1. 1)Puudus inflatsioon ja see toetas majanduse jätkuvat kasvu.2) ümbermüntimine toimis riigi alamatele ühe ja ainsa maksuna. Maksumääraks oli seega 25% kogurahamassist 6 aasta peale ehk 4,17% aastas ehk 0,35% kuus

    Andro Roos :” Mõtteid parteidele maksukoorumuse radikaalse vähendamise elluviimiseks (aga ärge lootkegi, parteidel ei jätku mõistust ja mune):

    Alates aastast 973 toimus Inglismaal raha ümbermüntimine iga kuue aasta tagant. See toimus järgnevalt: kuninglik rahapada muutis iga kuue aasta järel olemasolevad vaegväärtuslikud mündid maksevahendina kehtetuks, kogus need kokku ja müntis uue välimusega müntideks. Seda aga nii, et iga nelja vana mündi vastu andis välja ainult kolm uut münti ehk 25% vähem. Iga kuue aasta tagant korrigeeris kuninglik rahapada ka ringlusse lastavate müntide koguarvu, lähtudes otsuse tegemisel järgmise kuus-aastaku planeeritavast riigi üldisest rahavajadusest reaalmajanduse käitamisel. Sellel ümbermüntimisel oli kaks peamist mõtet. Esiteks toimis ümbermüntimine riigi alamatele ühe ja ainsa maksuna. Maksumääraks oli seega 25% kogurahamassist 6 aasta peale ehk 4,17% aastas ehk 0,35% kuus. Teiseks positiivseks nähtuseks ümbermüntimise juures oli see, et kuni münte ümber vermiti, ei kaotanud valuuta ise väärtust, st puudus inflatsioon ja see toetas majanduse jätkuvat kasvu. Selline ümbermüntimisel põhinev süsteem kattis õige pea lisaks Inglismaale terve Lääne-Euroopa."

    Kas leidsite Andro Roosi tekstist laused ?:

    1Puudus inflatsioon ja see toetas majanduse jätkuvat kasvu.  2)ümbermüntimine toimis riigi alamatele ühe ja ainsa maksuna. Maksumääraks oli seega 25% kogurahamassist 6 aasta peale ehk 4,17% aastas ehk 0,35% kuus

    1. Andro Roos : " Niikaua kuni eksisteerib riigiväline intressiga keskpank ja tema raha, seni ei saa olla ka vaba turumajandust ega tõhusust."
  2. Osaline sotsialistlik, endine Eesti majandusmudel on: kogu tööstus, põllumajandus, transport, laevandus, lennundus, kapital (raha) on riigi valduses, mille eesmärk ei ole ainult kasumit igahinnaeest teenida, vaid ka doteerida, järgiaidata nõrgemaid valdkondi. Võimaldas tasuta, hästi kättesaadavat arstiabi, haridust, tasuta kortereid ja kindlustas kogu elanikonna tööga. Kogu süsteemi juhiti lühi ja pikaajaliste plaanidega, (plaanimajandusega). Majanduskasv, halvematel aastatel mitte alla 10% keskmiselt 17-19% ja parimatel aastatel tunduvalt üle 20 %. Puudus maksude kogumise süsteemgi ja isegi selline ametkond kui MAKSUAMET. Võimaldas äraelada kogu rahval.
    Hiina on ainuke kus toimib sotsialistlik majandusmudel jätkuvalt edukalt ja on Hiina viinud maailma esimeseks tööstusriigiks.
    Kapitalistlik, praegune Eesti majandusmudelil on määravaks pangandus ja käputäis eraisikuid, kes omavad suuremosa kapitalist (rahast), mida investeeritakse ainult kasumuslikult. Kõik on tasuline maksustatakse kõike mida võimalik ja võimalikult kõrgelt, rahva elatustaset arvestamata. Võimaldab normaalse äraelamise väiksemal osa rahvastikust.
    Sobib hästi poliitikutele, ärikatele, luuseritele jne...

  3. 1)NSVL-s polnud kodutuid sest eluase oli tasuta.
    2) Puudusid kodukulud sest toasoojus ja gaas toidu valmistamiseks oli tasuta.
    3) Polnud puudust kannatavaid inimesi,toitu jagus piisavalt ja oli odav.
    4) Polnud vaja maksta Eluaseme laenu terve elu sest pankasid ei eksisteerinud.
    5)Spordisaalid ja huvialaringid olid tasuta.
    6) Haridus oli tasuta ja palju etem kui Oxfordi oma.
    7)Elu oli rahulik ja muretu sest kusagile polnud kiiret.
    8) Inimesed olid oennelikud.
    9) Inimesed puhkasid Musta mere aares,transport sinna oli poolmuidu.
    10) Vesi oli tasuta.
    11) Pulmad olid rahvarohked,sadu inimesi.

1 comment:

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Iirimaal pole mitte kui midagi teha,see on nii vale maa. Seda pärimusmuusikat kusagil kolkas mingid Quinessi joodikud tinistavad.
Iirlannadel puudub ilumeel ja sestap Iirimaa on kole. Majad on sama ehitusprojektiga ehitatud,aiad on inetud. Noored naised kannavad inetuid riideid millised ei ole sobilikud isegi vanadele memmedele.
Iirlaste peamiseks traditsiooniks,muid traditsioone neil pole,on
kerjamine. Kerjamise tarbeks nad valmistavad kostüüme.
Iirlased urineerivad ja situvad tänavatele sest neil pole avalikke toalette.
Praegu on suvi,eestlased on rannas aga iirlased mitte sest neil pole rannahooneid jms. rannas veetmiseks vajalikku.
Pole randasidki sest reostus on suur,vesi on reostatud.
Iirlastel puudub ajutegevus ja haridus,haritus. Nad ei oska lugedagi.

Dublinis,Heuston rongijaama juures on Iiri ajaloo muuseumis mannekeenile selga aetud kerjuse riided ja seda tutvustaval sildil on kirjas,et tegemist on Iirimaa kuningannaga !!!...Kui isegi kuninganna ei oska endale selga ajada inimesele sobilike riideid siis mis tahta rohujuure tasandist. Muuseumi teises ruumis on
kulla ja karraga ,teemantidega kaetud meesterahvas. Super ilus ja kuninglik pilt.
Seda tutvustaval sildil on kirjas,et tegemist on tiibeti mungaga !!!...
Munk on riietatud nagu kuningas !! Tiibetis on kultuur.
Et siis Iiri ajaloo muuseumis on Iiri kuninganna kaltsudes ja Tiibeti munk kuninga rüüs.