Sunday, August 4, 2019

"omanikuta gaasitrassidel"

Arvamus 25.07.2019 aastal Viimsi vallamajas toimunud koosolekul arutlusel olnud peremehetute gaasitrasside kaudu toimuva elutähtsa teenuse katkestamise kohta.
Armas rahvas. Minu valduses olev H2 gaasitrassiga seotud info alates 04.10.2017 kuni 25.07.2019, mille digiversiooni maht on pea 70GB, 1058 failil. Osaliselt on siin ka Miiduranna külas asuva peremehetu gaasitrassiga seonduvat informatsiooni.
Pole kahtlust, et maagaasiga varustamine kuulub elutähtsate teenuste hulka, millel on ülekaalukas mõju ühiskonna toimimisele, ja mille katkemine ohustab vahetult inimeste elu või tervist.
Kogu see senine „omanikuta gaasitrassidel“ toimunud parendustöö ja asendustöö on täiesti mõttetu tegevus nii Valla, kui ka tarnijate poolt, kuna tegemist on selgelt seadusevastase tegevusega. Tegu on elementaarse õigusliku nihilismiga riikliku institutsiooni tasemel, kelleks on antud asja juures KOV, ehk täpsemaltöeldes Viimsi Vallavalitsus.
            Lahenduse saab tuua ainult üks tegevus ja selleks on gaasitrassile omaniku
            seadmine läbi valla, rakendades Vabariigi Valitsuse määruses nr 211, 08.08.1996
            sätestatut.
Paraku tänast asjade seisu arvestades tekib tahtmatult küsimus, kas ei oleks eelnevalt kõigile senitoimunule valla poolt, vajalik moodustada komisjon vallavalitsuse vaimse tervise mõõtmiseks ja kaardistamiseks. Sellekohane sadus on vastu võetud 01.01.2019.
1. Huvitav pretsedent võib sellest „peremehetust gaasitrassist“ välja kooruda, kus rootsi kardinate taha tuleks panna keegi, kes on sisuliselt aastakümneid lubanud oma haldusalal viljeleda majandustegevust ettevõtetel, kelledel selleks puudus igasugune õiguslik alus. Sisuliselt on tegemist majanduskuriteoga. Kes annab ja kellel on õigus anda luba äritegevuseks juriidiliselt mitteeksisteeriva ehitise vahendusel elutähtsa teenuse osutamiseks. Paraku pole sellele siiani tähelepanu pööranud ei Riigikontroll, ega ka jõustruktuurid.
2. Asja menetlemise käigus on selgunud, et Vald on oma haldusalas aktspteerinud äritegevust elutähtsa teenuse osas seni ehitusregistris puuduva rajatise/te kaudu.
3. Nüüd, kui tänase päeva seisuga on seadusekohaseks teenuse lõptamiseks jäänud 29 päeva (AS Gaasivõrk kiri 30.07.2019 GV-3.2-K19-216-V), küsin mina Aare Pernik, Sõstra tee 7 kinnistu valdaja, miks ja missugustel põhjustel on vald üle 20 aasta jätnud minu küsimused sellel teemal vähimagi tähelepanuta. Kõigi tänavate lahtikaevamise juures, mida on toimunud kümneid kordi, olen korduvalt küsimuse püstitanud, kus on gaasitrass? (Viimati ka Heki tee-Kesk tee rekonstrueerimise ja Tammepõllu taristu kohta Männi teel).
4. Tavaliselt on ikka nii, et probleemi lahendamiseks moodustatakse komisjon. Kuna komisjon moodustatakse (üldjuhul) ikkagi selle probleemi esilekutsujate pooliku lahendi koostajatest (st poliitikutest ja ametnikest), on tulemuseks paremal juhul vaid "peenhäälestamine".Ainuüksi “komisjoni moodustamine” võttis vallal aega 7 kuud peale 107 allkirjaga ühispöördumist. Asi on nii mõttetusse tupikusse jooksnud, et ka valla poolt väljapakutud asendustegevusse kaasatud äriettevõte Adven Eesti AS on täesti õigustatult pöördunud kohtu poole VV korralduse nr 65, 05.02.2019 toodu tühistamiseks, mille on allkirjastanud Siim Kallas ja selle komisjoni poolt koostatud VV korraldus nr 189, 02.04.2019, mis on allkirjastatud vallavanema Laine Ranjärv. Dokument tugineb kõrvalistele oletuslikele seisukohtadele ja juriidilises mõttes täiest kõlbmatu loodetud resultaadi (gaasitrassile omaniku leidmine) savutamiseks.
5. Juridilises mõttes õigustatult on ka ÕK keeldunud tulenevalt kohtu poolt menetluses olevat asja kommenteerimast, kuigi küsimus ÕK-le polnud suunatud protsessi mõjutamiseks, vaid hinnangu andmiseks KOKS-i tõlgendamisel kommunaalmajanduse küsimuse lahtimõtestamiseks.
KOV-I ülesanded

1. 6.1. Põhiseadus
2. 7.2. Kohalike omavalitsuste korraldamise seadus
3. 7.3. Planeerimisseadus
4. 7.4. Asjaõigusseadus
5. 7.5. Asjaõigusseaduse rakendusseadus
6. 7.6. Võlaõigusseadus
7. 7.7. Ehitusseadustik
8. 7.8. Hädaolukorra seadus
9. Ja paljud tesed seadused, ning õigusaktid
Elutähtsad teenused on loetletud hädaolukorra seaduses ja neid on 14:
1. elektriga varustamine;
2. maagaasiga varustamine;
3. vedelkütusega varustamine;
4. riigitee sõidetavuse tagamine;
5. telefoniteenus;
6. mobiiltelefoniteenus;
7. andmesideteenus;
8. elektrooniline isikutuvastamine ja digitaalne allkirjastamine;
9. vältimatu arstiabi;
10. makseteenus;
11. sularaharinglus;
12. kaugküttega varustamine;
13. kohaliku tee sõidetavuse tagamine;
14. veega varustamine ja kanalisatsioon.
Elutähtsa teenuse osutajate kriteeriumid on sätestatud järgmistes eriseadustes:
• ehitusseadustik,
• elektrituruseadus,
• elektroonilise side seadus,
• isikut tõendavate dokumentide seadus,
• kaugkütteseadus,
• krediidiasutuste seadus,
• maagaasiseadus,
• tervishoiuteenuste korraldamise seadus,
• vedelkütuse seadus,
• ühisveevärgi- ja kanalisatsiooni seadus.
Tänavad Haabneemes, mis on seotud probleemse maagaasi trassiga.
1. Mereranna tee
2. Väljaku tee
3. Kolhoosi tee
4. Haava tee
5. Kesk tee
6. Kase tee
7. Kase põik tee
8. Sõstra tee
9. Männi tee
10. Kuuse tee
11. Rohuneeme tee
12. Remmelga põik tee
13. Remmelga tee
Omandamine ja omandi üleandmine.
Adveni kaebusest kohtule. Kõik vastavad nn faktilised asjaolud on kaebaja poolt arvatavasti vaidlustatud ning vastutajal (VV-l) puudub õiguslik alus omaniku määramiseks. Sealt võib negatiivset otsust Advenile loota ainult juhul, kui kohtunik on määratud VV korraldusega. Kas VV loodab maksumaksja rahe eest kanda need pikalevenivad kohtukulud korstnasse, mille positiivset resultaati VV-le pole õiguslikult võimalik loota.
Tulenevalt eeltoodust on minul ainult üks küsimus:
Miks Viimsi Vallavalitsus on seni keeldunud rakendamast oma haldusalas Vabariigi Valitsuse määrust nr 211, 08.08.1996, mille rakendamisel laheneks kõik “omanikuta” gaasitrasside probleemid kuu aja jooksul?
Esitatud küsimusele on tänaseni (02.08.2019) vastus saamata. Puhkusel viibiva abivallavanema Margus Kruusimägi sõnade järgi pidi see VVm nr 211, 08.08.1996 eiramine valla poolt olema Refi poliitiline otsus.
Kui vaadata loole lisatud koosoleku fotol olvaid Viimsi valda esindanud persoonide näoilmet, on tegu ilmselt väga meeldiva etendusega, millele lisan vallavanema suust tulnud kommentaari asja sisule. Laine Randjärv: “Meie eesmärk on, et inimesed ei jääks külma”. Samas tunnistas Randjärv, et 1. septembriks hangete ja seega ka gaasitrassi kordategemisega ühele poole ei jõuta.”
Kas on võimalik lapsikumat seisukohta välja haududa? Sooja vett vajavad kodud ka kütteperioodi vahelisel ajal, või ei?
Kõikvõimalike hangete korraldamine mingi akti alusel on puhas jama. Kuidas on võimalik riiklikke vahendeid (raha) eraldada juriidiliselt olematule objektile? Omaette küsimus on veel HD koostamise dokumentatsioon ja selle vaidlustamisega võivad tagajärjed hankijale.
Valla esindajad pajatasid usinasti mingist arusaamatust pealesunnitud asenduslepingust?
 Kogu maagaasiga seonduv on selgelt fikseeritud Maagaasiseaduses (MGS) ja mingit asendustegevust seal ette nähtud ei ole, Tarbija vajab ainult seda lahendust.

12 comments:

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Eesti tanklates voolab Vene kütus ja Eesti riigile nad makse ei maksa.
"Eestis kulub igal aastal autokütusele umbes 10 miljardit eurot, mis teeb 7500 eurot iga inimese kohta (rinnalapsest raugani). „See raha läheb naftasheikide taskusse. Milleks me neile seda kümnist maksame, kui nutika planeerimise abil saaksime kõik oma sõidud tehtud kodumaal toodetud energiaga?” püstitas Jar mo Tui sk küsimuse."
Lisaks sellele gaasitorude kaudu makstav andam Venemaale...

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Eesti tanklates voolab Vene kütus ja Eesti riigile nad makse ei maksa.
"Eestis kulub igal aastal autokütusele umbes 10 miljardit eurot, mis teeb 7500 eurot iga inimese kohta (rinnalapsest raugani). „See raha läheb naftasheikide taskusse. Milleks me neile seda kümnist maksame, kui nutika planeerimise abil saaksime kõik oma sõidud tehtud kodumaal toodetud energiaga?” püstitas Jar mo Tui sk küsimuse."
Lisaks sellele gaasitorude kaudu makstav andam Venemaale...
Paigalda mootorile hho genekas mis eraldab veest vesiniku ja juhib selle mootorisse sest siis tanklasse enam pole asja.

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Oxy-hydrogen gas is a mixture of hydrogen and oxygen gases produced by water electrolysis that is supposed to increase the efficiency of the internal combustion engines when fed into the air intake. In this study, four different oxy-hydrogen generators were built to work as electrolyzers. The amount of produced (HOH) was measured experimentally at different current intensities and electrolyte concentrations of aqua solution of potassium hydroxide. The characteristics of the oxy-hydrogen generators were studied by using a mathematical model developed in previous literature. The model was used to predict the performance of the oxy-hydrogen generator, to study the effect of different parameters on its performance as well as to predict the mass flow rate of the produced oxy-hydrogen gas. The model results showed that the energy efficiency of a cell is inversely proportional to the electric current and ranges from 73 to 86% at an operating temperature of 30∘C . Also, the electrolyte operating temperature has a significant effect where the energy efficiency was found to range from 74 to 84% when changing the temperature from 30 to 80∘C . The input power for the process increased with increasing the temperature. The experimental results showed that the electrodes inter-distance between blades in the range between 1.2 and 2.4 mm did not affect the production rate of HOH. The good agreement between the measured and predicted results indicates that the designed and manufactured gas generators give their rated output at different operating conditions with a good agreement with the electrochemical and thermodynamic basics.

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Inflatsioon ongi olnud meie majanduskasv?

Einar Eiland, EMÜ majandusmagister

"Kui panna graafikule kõrvuti inflatsiooni ja sisemajanduse kogutoodangu kõverad, selgub, et kümne viimase aasta jooksul pole tavakodanik mitte mingit majanduskasvu tunda saanudki.
Lähtudes Eesti Panga soovitatud statistikaameti andmetest, jõuame hämmastavale järeldusele: majanduskasv ületab inflatsiooni kümne aasta lõikes vaid 1,3 protsendiga. Võib öelda, et sisuliselt nullib inflatsioon majanduskasvu...jne.
"

Inflatsioon ei teki enesest aga TEKITATAKSE inimeste poolt!!!
Isegi loodusnähtused ei teki iseenesest teadmata põhjustel.
Merel mõõna ja tõusu tekitab kuu.
Pilvekesed tekitab päikene mis aurustab vett.
Äiksekese tekitavad pilvekesed mis teineteise vastu hõõrudes tekitavad laenguid.
Maavärinaid ja vulkaanipurskeid tekitab maapõues olev kuumus.
jne.

Majandus on puhas matemaatika,lihtne ja labane,igati inimese poolt juhitav ja kontrollitav.
Kapitalistlik majandus põhineb kokkuleppe hindadel ja majanduse vundamendiks-alustalaks on olemas baashinnad millele rajaneb terve majandus:nendeks on toormehinnad-elektri-, ja kütusehinnad.
Nii kui tõstetakse elektri või kütuse hindu siis kõik muud hinnad kerkivad automaatselt.
Kui ei tõstetaks elektri või kütuse hindu siis inflatsiooni ei tekiks.

Eesti põhiseadusesse tuleb kinnistada järgnev lause :

Eesti rahvuse püsimajäämiseks ja kosumiseks olgu elekter tasuta kõigile eestlastele tänasest ja igavesti.

See lause võib kõlada ka nii : Eesti rahvuse püsimajäämiseks ja kosumiseks olgu elekter tasuta kõigile eestlastele ja Eesti kodanikele tänasest ja igavesti.


Eesti Siseministeeriumi andmeil Eesti-sisese energia vajaduse katab mõne suure tuulepargiga ära.


120m kõrgusel on tuulevaikust harva - tuuleteadlase Ain Kulli järgi on tuul Läänemerel ja Peipsil üheaegselt nõrk 28 päeva aastas. 200 meetri kõrgusel on tuult alati. Uued tuulikud on 200 meetri pikkused.
-Rohelise Eesti energiakavast.

Maalehe teadmisveerg „Tuna & täna“ vaatleb valguseaasta puhul mõnd fakti valgusest.
- Kui palju päikesepaneele tuleks üles seada, et kogu Eestit elektriga varustada? 7,33 TWh tootmiseks (nagu 2013. aastal) pole neid rohkem vajagi kui 50 km2 ehk umbes Sirtsu soo jagu.
- Tervele maailmale elektri tootmisega saaks aga nt Sahara kõrbes hakkama enam-vähem Eesti-suurune päikesepaneel, mis kogu Sahara pindalast kataks ainult 0,5%.
Eesti-suurune päikesepatarei suudaks elektrit toota kogu maailma jaoks



Mõiste:Tasuvusaeg on periood, mis näitab, kui kaua läheb aega projekti esialgsete kulude tagasisaamiseni.
Peale tasuvusaega päikesepaneelid ja tuulikud annavad elektrit ja kütet tasuta.
Mida enam tõstetakse kütuse ja müüdava elektri hinda seda rutem tasuvad ära päikesepaneelid ja väiketuulikud,ning elektriautod.

Isegi lapsed meisterdavad endile elektrituulikuid ja päikesepaneele sest peale tasuvusaega annavad nood elektrit ja kütet tasuta :

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Olev Raju kes oli Riigikogu rahanduskomisjoni esimees ütles,et riik varastab maksumaksjate raha metsikuid miljoneid,kandib eraarvetele vastu nõudmata teenust või toodet.
Sama kinnitas Riigikogu sekretär kelle käed hakkasid värisema igal hommikul mil ta avas arvuti ja nägi milllised metsikud rahasummad riik varastab maksumaksjailt oma sugulaste tarbeks.
Aivar Sõerd hakkas riigikogus kokutama mil temalt küsiti kui suur on riigieelarve.
Ta seda ei teadnud sest seda polnud.
Eesti esimene riigieelarve loodi Ansipi valitsuse ajal.

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Delfi videos "KAPist välja ! Ehk miks meie maanteed ja tänavad nii kiiresti lagunevad ?" seletatakse kuidas spetsiaalselt viletsate teede ehitamise abil varastatakse maksumaksjate raha.

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Teil on veel palju arenguruumi,poisike. Lennukite asemel tuleb kasutada tsepeliine mis ei tarvita kütust tilkagi. Neid nimetatakse "Solarship" päikeselaevad sest toituvad s.o. elektrivoolu saavad katusel olevaist päikespaneelidest ja nii kuis merel laevad on vee survel veepinnal nii ka päikeselaevad
on taevas õhu survel sest tsepeliin on suur heeliumi pall.
Elektrivoolu vajatakse juhtimise tarbeks,elektrimootorid ei hoia laeva õhus.

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Kõik korporatsioonid toodavad pügi:

Juba 10 aastat tagasi üllatas maailma ühes Livermore tuletõrjedepoos selleks hetkeks 100 aastat ühtejärge põlenud hõõglamp 1901 aastas. Nüüdseks siis 110 aastat ühtejärge.
Kestvate hõõglampide ajastu sai aga läbi kui Philips, Osram, Tungsram ja rida teisi lambitootjaid leppisid 1920 aastatel kokku lambikartelli loomises- Marek Strandbergi lugu "
Piiramatu kasvu orgasm ".
Kas sa seda Eestimaa vene inseneri lugu tead kes leiutas uut tüüpi pumba mis on kasutusel olevaist kümme korda kergem ja kümme korda tootlikum? Lugu oli Eesti televisioonis 90-ndate alguses. Kas sa tead,et Tartu teadlased leiutasid teraviljavalkudest biolaguneva kile? Kas sa tead,et juudid ostavad kokku patente ja asetavad neid riiulitele kasutult seisma?


TERAVILJAVALKUDEST BIOLAGUNEVA KILE TOOTMINE
Juba kümme aastat tagasi oli lehes selline lugu:
Tartu teadlased võtsid patendi leiutisele mis võimaldab teraviljavalkudest toota biolagunevat kilet ja sellest valmistada pakendeid ja rõivaid.Lehes ilmus artikkel:"Ma söön ära oma mütsi!" Muidugi sööd kui too on valmistet teraviljavalkudest:)))
Nüüd toodetakse biolagunevat kilet maisijahust ja tärklisest.Küllap selle sama tehnoloogia järgi mille patendi omanikud olid Tartu teadlased.
Niisiis,on ilmne,et teraviljavalkudest saab toota sama tehnoloogia järgi biolagunevat kilet mida kasutatakse maisijahu ja tärklise baasil.
Kardulast biolagunevat kile

Biolaguneva kile valmistamine on lihtne,sellega saab hakkama iga laps kardulajahust mikrolaineahjus.


Juku-Kalle Raid rääkis,et juudid ostavad kokku patente ja asetavad neid riiulile kasutult seisma...ruineerivad maailma majandust...Selle tõestuseks on palju lugusid.Esimene on too teraviljavalkudest biolaguneva kile lugu.Tartu teadlased tegid ära suure töö aga maaelu vireleb...kui panna tehas püsti mis toodaks terviljavalkudest biolagunevat kilet millest saab valmistada pakendeid ja rõivaid siis kõik põllud saaks kaetud teraviljaga ja kõik saaksid elada maal...Teine lugu on see kus üks Eestimaa vene insener leiutas uut tüüpi pumba mis on kasutusel olevaist kümme korda tootlikum ja kümme korda kaalult kergem...tema soov oli vaid,et rajataks tehas ja antaks kohalikele tööd...tehast pole siiani püsti pandud...Kolmas lugu on Itaalia tuntud sukavabrik mis leiutas sukad millede kasutusaeg on terve aasta s.o. sukad mis peavad vastu terve aasta ja ei nad purune ega kulune...aga praegu teatavasti sukad heal juhul peavad vastu ainsa õhtu...

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Eesti riigimaffia varastab maksumaksjate raha Eesti Energia kaudu sest ajal mil turul hind oli megavati eest 30 eurot EE omahind 100 eurot.
Pealegi kuna EE on riigiasutus siis omanikele Eesti kodanikele peab elekter tasuta. Siiani on EE esitanud omanikele elektriarveid.

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Tõstatasid probleemi,see on hea. See on probleemide lahendamisel esimene samm. Proovigem lahendusi leida,loodetavasti teises artiklis pakud lahendusi. Inimkonnale on peale surutud inimsuhted mis baasnevad ostu- müügisuhetel ja need eraldavad inimesed teineteisest eri poolteks. Veelgi enam eraldavad inimesi kurjategija-kannatanu suhted. Kuritegevust aina propageeritakse Hollywoodi filmides ja virtuaamängudes. Lapsi programmeeritakse virtuaamängudega.
Inimkonda juhitakse panganduse abil,pangandus on inimkonna veresooned. Panganduse omanikuks on juudid. Nemad dikteerivad poliitika mistahes riigis . Loe Siioni tarkade protokolle.

Mõjutaja on üksikisik, kellel on volitused, teadmised, positsioon või suhe oma vaatajaskonnaga mõjutada teiste ostuotsuseid. Üksikisik, kellel on konkreetses nišis järgmine, millega nad aktiivselt tegelevad.
Allilm on huvitatud,et rohujuure tasandi inimesed ei hoiaks kokku. Selle tarbeks aktiivselt facebookis,peavoolu meedia uudistega,kommentaaridega,santaaziga,loobivad kiilusid rahva vahele. Minule on nende trikid kui hane selga vesi kuid mu tuttav paaril korral proovis kommenteerida peavoolu meedia artiklit ja momentaalselt ilmusid kolm vastust tema kommentaarile mis ajasid hirmu nahka...proovis teinegi kord ja samamoodi.
Inimene peletati kommentaariumist eemale. Ometigi tollel inimesel on ylikooli haridus.
Mind on hirmutatud surmaga mitmel korral,on ähvardatud surnuks tulistada...


ökokülades inimesed ei ole üksinda

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Iirimaal pole mitte kui midagi teha,see on nii vale maa. Seda pärimusmuusikat kusagil kolkas mingid Quinessi joodikud tinistavad.
Iirlannadel puudub ilumeel ja sestap Iirimaa on kole. Majad on sama ehitusprojektiga ehitatud,aiad on inetud. Noored naised kannavad inetuid riideid millised ei ole sobilikud isegi vanadele memmedele.
Iirlaste peamiseks traditsiooniks,muid traditsioone neil pole,on
kerjamine. Kerjamise tarbeks nad valmistavad kostüüme.
Iirlased urineerivad ja situvad tänavatele sest neil pole avalikke toalette.
Praegu on suvi,eestlased on rannas aga iirlased mitte sest neil pole rannahooneid jms. rannas veetmiseks vajalikku.
Pole randasidki sest reostus on suur,vesi on reostatud.
Iirlastel puudub ajutegevus ja haridus,haritus. Nad ei oska lugedagi.

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

https://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2012/04/kurjategijate-diktatuur-ahju.html?m=1