Sunday, August 25, 2019

PPA ja Kapo osalus rahapesus.

Avalik kiri Siseminister Mart Helmele

Kuriteo teatis Siseminister Mart Helmele

Mina,Eesti kodanik, nimega Elektritsaab Tasuta,
palun algatada kriminaalasjad ,
Elmar Vaheri ,PPA ja KAPO juhtkondade suhtes seoses Danske panga kaudu toime pandud rahapesuga milles on osalised PPA juhtkond ja KAPO juhtkond. See on dokumenteeritud raadiosaates "Olukorrast ajakirjanduses" detsembrikuu podkastis.

Rahapesualased süüteod
 https://www.riigiteataja.ee/akt/108052012005
§ 394. Rahapesu
(1) Rahapesu eest - karistatakse rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega.

(2) Sama teo eest:
1) grupi poolt;
2) vähemalt teist korda;
3) suures ulatuses või
4) kuritegeliku ühenduse poolt -
karistatakse kahe- kuni kümneaastase vangistusega.

(3) Käesoleva paragrahvi lõikes 1 sätestatud teo eest, kui selle on toime pannud juriidiline isik, - karistatakse rahalise karistusega.

(4) Käesoleva paragrahvi lõikes 2 sätestatud teo eest, kui selle on toime pannud juriidiline isik, - karistatakse rahalise karistuse või sundlõpetamisega.

(5) Kohus võib kohaldada käesolevas paragrahvis sätestatud süüteo toimepanemise vahetuks objektiks olnud eseme konfiskeerimist vastavalt käesoleva seadustiku §-s 83 sätestatule.

§ 395. Isikusamasuse tuvastamise kohustuse mittetäitmine
Krediidi- või finantseerimisasutuse töötaja poolt rahapesu tõkestamise seaduses (RT I 1998, 110, 1811; 2000, 84, 533) sätestatud isikusamasuse tuvastamise kohustuse täitmata jätmise eest - karistatakse rahalise karistusega.

§ 396. Rahapesu kahtlusest mitteteatamine ja ebaõigete andmete esitamine
Krediidi- või finantseerimisasutuse juhi või kontaktisiku või ettevõtja poolt rahapesu kahtlusest rahapesu andmebüroole teatamata jätmise või ebaõigete andmete esitamise eest - karistatakse rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega.

Vargad ahju !

Zorro
Delfi artikel :

Vene pangajuhi kiri vangikongist: me pesime raha läbi Eesti Danske Banki





Praegu vanglakaristust kandev vene endine pangajuht saatis karmi kirja, kus teatas, et Venemaa kurjategijad kasutasid süsteemaatiliselt Danske Banki Eesti filiaali vargustest, maksuvältimistest ja altkäemaksudeks saadud raha pesuks, kirjutab Taani leht Berlingske.
Boris Fomin pole vene võimude silmis just soosingus. Ometi seletas ta Danske Banki Eesti filaalis toimunut. Tegelane oli aastaid Promsberbanki nõukogu esimees, mis aktiivselt tegeles aastaid kuritegeliku vene raha puhtaks pesuga. Tegemist on Venemaal toimuva suure rahapesuuurimise võtmetegelasega, kes kannab kuue aastast vanglakaristust.
Berlingske ajakirjanike poolt kirjutatud raamatus räpased miljardid räägib Boris Fomin ajast esmakordselt avalikult.
Briti rahapesuvastase võitluse ekspert Graham Barrow ütles, et uus info võib olla võimudele huvitav. Fomini sõnul kasutas organiseeritud rahapesuvõrgustik Danske Banki ligi 20 aastat.
Kogu süüd mees endale ei võta, vaid kahtlustab, et panga aktsionärid Ivan Mjasin, Oleg Belousobv ja Alksei Kulikov olid tegelikud rahapesuskeemide punujad. Kulikov ja Mjasin on varem sellised süüdistused tagasi lükanud.
„Dokumendid ja faktid näitavad selgelt, et Mjasin, Belousov ja Kulikov tegid Danske Banki Eesti filiaali ja pankadega Lätis, Leedus ja Küprosel koostööd,“ teatas Fomini advokaat. „Meil on ka maksedetailid maksete kohta, mis käisid läbi Briti pankade.“
Ta selgitas pikka firmade nimekirja, kelle kaudu raha pesti. Nende seas on ka Briti kompaniid Lantana Trade LLP ja Ergoinvest LLP, mis on seostatud nii Danske Banki kui Deutsche Banki rahapesujuhtumitega. Samuti jookseb sealt läbi IC Financial Bridge nimeline kompanii, mis on juba tuntud teiste kuritegeliku raha juhtumitega.Podolskis asunud peakontoriga panga litsent tühistati Venemaa keskpanga poolt 2015. aastal. Põhjuseks oli vohav korralagedus. Promsberbanki nõukogus oli ka Venemaa presidendi Vladimir Putini onupoeg Igor Putin.

Podolskis asunud peakontoriga panga litsent tühistati Venemaa keskpanga poolt 2015. aastal. Põhjuseks oli vohav korralagedus. Promsberbanki nõukogus oli ka Venemaa presidendi Vladimir Putini onupoeg Igor Putin.

No comments: