Monday, April 15, 2013

Kus on Tartu Ekspressi ajakirjaniku mõistus?



Ma tahtsin selle postituse juba hommikul Tallinnasse sõites kirjutada. Aga siis hingasin kolm korda sisse ja välja ning läksin austusest MTÜ Iseseisev Elu äärmiselt tänuväärse tegevuse (Tartu Toidupanga koordineerimine) töiste asjade juurde. Aga päev otsa on kripeldanud.

Toidupanga töötajad on ülekoormatud ja teevad tööd suuresti vabatahtlikult. On üksikuid abivajaid, kes on tänamatud (sellest rääkis tänases Vikerhommikus ka MTÜ Iseseisva Elu esinaine Maire Koppel). Kindlasti võib pidev pinge ja vahetevahel saadavad negatiivsed emotsioonid hinge täis ajada. Aga...

Kus on Tartu Ekspressi ajakirjaniku mõistus, empaatiavõime või elementaarne arusaam inimväärikuse hoidmisest, kui ta lubab endale artiklis kirjutada:

"Harvad ei ole ka seigad, kus toidupaki kätte saanud näljahädalised nina kirtsutavad, kuna abipakist puudub mõni meelistoode. Sellistel juhtudel peaks abisaaja tegijate sõnul endale meenutama, et toidupank jagab toitu vaid oma ettevõtlikkuse tõttu ning tasuta pidulaud ei ole iga vaesuses vireleva matsi sünniõigus."

"Vaesuses vireleva matsi sünniõigus"??

Huvitav, kuidas tunnevad ennast selle artikli valguses abistatavad rohkem kui 1000 inimest kuus? Huvitav, kuidas tunnevad ennast inimesed, kellel ei ole muud võimalust, kui toidupangast abi otsida?

Olgu - torge oli eelkõige mõeldud pirtsutajate kohta, aga haavas kindlasti paljusid, kes peavad toidupangast abi otsima. Sedasi ei tohiks inimväärikust jalgade alla tallata


No comments: