Sunday, October 2, 2011

AGU UUDELEPP: anonüümsus ei loo ega taga demokraatiat | ERR Uudised

AGU UUDELEPP: anonüümsus ei loo ega taga demokraatiat | ERR Uudised

T.H.Ilves oma nime all ja täiesti avalikult kuulutas välja Taasiseseisvunud Eesti Vabariigi lõpu.
http://www.delfi.ee/news/paeva​uudised/arvamus/president-ilve​s-riigikogule-et-siin-enam-uht​ki-korruptiivset-seadust-vastu​-ei-voetaks.d?id=57623508
Selles artiklis
Eesti Vabariigi President Toomas Hendrik Ilves tunnistas,et Eesti Vabariigi seadused on kehtetud ja Taasiseseisvunud Eesti Vabariik on kehtetu...
Ta ütles:"
Ma tahaksin samuti, et edaspidi ei võetaks siin saalis vastu enam ühtki seadust, mille põhieesmärk on mõne konkreetse äri edendamine. Sellisel asjal on lihtne nimi — korruptsioon. Võime olla õigusega uhked, et Eesti ärikeskkond on vabam ja ausam kui paljudes teistes arenenud riikides. Aga oleksime naiivsed uskudes, et erihuvid ei otsiks “mõlemale poolele” kasulikke lahendusi meie erakondades, parlamendis ja valitsuses."
Kui nii siis nii...kuningas loobus kroonist ja nüüd on aeg täita võimu vaakum uue valitsusega...
Kus on Eesti Iseseisvuspartei või Rahvaliit oma ambitsioonidega???!!!
Ma teen ettepaneku,et uueks Peaministriks saab Teet Põldsamm ja Presidendiks Vello Leito.



Kuku raadios Aivar Hundimägi ütles oma nime all ja avalikult,et Eesti riigivõim on kehtetu:
Äripäev Eetris 2011-02-01
Täna räägime Egiptuses puhkenud rahutuste mõjust eestlaste rahakotile. Oliver Kruuda suuromanduses oleva Luterma probleemidest, lähiaastatel riiki kummitavast pensioniraha puudusest ning Eesti Energia ja Veolia vahelisest vägikaikaveost prügiturul.

(Aivar Hundimägi)
räägitakse,et Urmas Sõõrumaa andis riigikogule kümnist.See tähendab juriidilises keeles,et Urmas Sõõrumaa andis pistist või altkäemaksu.Kuna riigikogulased võtsid altkäemaksu siis nad sooritasid kuriteo.KAPO ja Eesti Politsei pole riigikogulasi vastutusele võtnud siis nende tegematajätmine tähendab kuritegu.Kuriteo sooritanud riigiametnikud on õigustühised ehk kehtetud.





riigikogu arvestas toetusi määrates Sõõrumaaga seotud olnud Väo soojuselektrijaama ettepanekutega ja põlgas ära majandusministeeriumi soovitatud määrad.

http://ap3.ee/?PublicationId=7f8aa48c-edc4-447a-...

Einari Kisel: Kuldne alternatiivelekter (31)
20.02.2007 00:01
Einari Kisel, majandusministeeriumi energeetikaosakonna juhataja

Eelmisel nädalal otsustas riigikogu tõsta märkimisväärselt taastuvelektri kokkuostu hindu, seniselt 81 sendilt 115 sendile kilovatt-tunni kohta.

Mitu energiaettevõtjat ja isegi rohelised on tõdenud, et uued kokkuostuhinnad on üllatavalt kõrged.

Eestist võib leida elektritootjaid, kelle kasumimarginaal kasvab uute toetuste tõttu üle 70 protsendi, ka mõne tuulikuprojekti kasumimarginaal ulatub nendest hindadest lähtuvalt üle 40 protsendi, samas kui üldjuhul on energeetikas kasumimarginaal 10-20 protsenti.

Mõne aasta pärast maksame igal aastal elektri hinna kaudu üle miljardi krooni nendele jaamadele toetuseks, ligi 400 miljonit sellest on aga põhjendamatu tulu.

Seega on tegevust lõpetav riigikogu pannud tulevase valitsuse olukorda, kus Euroopa Komisjon võib leida, et Eesti taastuvelektri ja koostootmisjaamade toetused on põhjendamatult suured...

.... Võimaliku nõude suurus võib ületada isegi suhkrutrahvi, 713 miljonit krooni.

Toetusi vähendada on uuel riigikogul aga jällegi äärmiselt keeruline: ettevõtjad hakkavad sel juhul süüdistama riiki õigustatud ootuse printsiibi rikkumises

noo jah, 24.07.2010 21:54
. Aga siin teile selle seaduse kronoloogia. Pärit Äripäeva artiklist.

2006. aasta
Detsembris esitab Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare juhitav majandusministeerium elektrituruseaduse muutmise seaduse eelnõu riigikogule
22. detsembril annetab Urmas Sõõrumaa Keskerakonnale 0,5 miljonit krooni.

2007. aasta
4. jaanuaril annetab Sõõrumaa Keskerakonnale, Reformierakonnale ja IRLile võrdselt 0,5 miljonit krooni.
5. jaanuaril annetab Sõõrumaa Rahvaliidule 0,5 miljonit krooni.
11. jaanuaril arutab riigikogu majanduskomisjon seaduseelnõu.
12. jaanuaril annetab Sõõrumaa IRLile 0,5 miljonit krooni.
17. jaanuaril toimub riigikogus eelnõu esimene lugemine.
22. jaanuaril annetab Sõõrumaa Rahvaliidule 0,5 miljonit krooni.
29. jaanuaril annetab Sõõrumaa IRLile, Rahvaliidule, Keskerakonnale ja Reformierakonnale võrdselt 0,5 miljonit krooni.
8. veebruaril lisab riigikogu majanduskomisjon oma istungil eelnõusse suuremad toetussummad, mis põhinevad Sõõrumaga seotud Väo kombijaama tasuvusarvutustel.
12. veebruaril toimub riigikogu majanduskomisjoni istung, Sõõrumaa annetab Reformierakonnale 0,5 miljonit krooni
14. veebruaril on riigikogus eelnõu teine lugemine, eelnõusse lisatakse kõrgemad dotatsioonid.
15. veebruaril võetakse seadus vastu.
19. veebruaril annetab Sõõrumaa Keskerakonnale 0,5 miljonit krooni
2009. aasta
Veebruar alustab Väo jaam täisvõimusega tööd ja Sõõrumaale kuuluv ettevõte müüb osaluse Väo jaamas 500 mln krooni eest.
14. veebruaril 2007. aastal riigikogus toimunud elektrituru seaduse muutmise seaduse eelnõu teisel lugemisel otsustas riigikogu tõsta taastuvenergia toetusi järgmiselt.
Valitsuse pakutust 34 sendi võrra kilovatt-tunni kohta kõrgemal tasemel kinnitati taastuvenergia ostuhinnad ja toetused. 42 protsendi võrra 81 sendilt 115-le tõusis sellega taastuvatest energiaallikatest toodetud elektri ostuhind, toetus sellisele elektritootmisele aga 68% võrra 50 sendilt 84-le. 72 protsendi võrra ehk 47 sendilt 81-le tõusis seadusega tõhusa koostootmise käigus toodetud elektri ostuhind, toetus koostootmisjaamas elektri tootmisele aga lausa 212% võrra 16 sendilt 50-le sendile.

Vitsur: ilusate silmade ja jutu eest, sellist seadust ei saa
23.07.2010, 15:26 Loe kommentaare (2)
Parteidele makstud raha on tõenäoliselt põhjuseks, miks riigikogu seadustas 2007. aastal tuuleparkidele ja koostootmisjaamadele suured toetused, ütles Heido Vitsur, kes 2007. aastal oli majandusmi





Sõõrumaa andis riigikogule altkäemaksu ja tänu sellele sai tohutut kasumit.
Omanike keskliit: viimane aeg alandada taastuvenergia tasusid! - Majandus
Aleksander Laane, 17.06.2011 14:51
Taastuvenergia tasud pani 14. veebr 2007 paika Riigikogu - Sõõrumaa oli pea kõiki erakondi enne seda korralikult toetanud - Sõõrumaa on ka sellest kõige rohkem kasu saanud - rohkem, kui kõik tuuleenergiatootjad kokku minuteada...
Enne Sõõrumaa toetustesadu olid taastuven toetused täitsa mõistlikul tasemel. Praegugui ei peaks neid mitte lihtsalt vähendama kõigil võrdselt, vaid diferentseerima - ehk vaatama, kus ja millise uue tehnoloogia juurutamiseks toetust tegelikult ka vaja on.
Ja muideks - Rohelisi sellel ajal Riigikogus polnud:) See ikka reformi-keski-sotside-isamaa-ra hvaliidu töö.


No comments: