Saturday, September 11, 2010

Kliima- ja Energiaagentuur asub toetama kortermajade energiatõhusat renoveerimist.

  http://www.kena.ee/?page_id=632

Ehitusprojekti ja ehitusjärelvalve toetus korteriühistutele

Kliima- ja Energiaagentuur asub toetama kortermajade energiatõhusat renoveerimist. Uue toetusmeetmega katab agentuur kuni 90% kortermaja renoveerimisprojekti koostamisega kaasnevatest kuludest.
60 miljoni kroonise mahuga meetmega toetatakse kortermajade renoveerimisprojekti koostamist ja selleks vajalike eeltöid, samuti hilisemat ehitustööde järelvalvet. 2010. aastal on toetuse kogumahuks 30 miljonit krooni. 2011. aastal lisandub sellele täiendavalt 30 miljonit.
Projekteerimistoetuse abil on korteriühistutel võimalik saada parim renoveerimisprojekt ning ehitusjärelvalve, mis tagab ka sisuliselt renoveerimiseks kulutatud raha otstarbeka kasutamise. Oskamatult või pealiskaudselt renoveeritud hoone tekitab selle elanikele tavaliselt vaid lisakulusid. Tippspetsialistide tehtud kvaliteetne projekt ning asjakohane järelevalveteenus aitavad aga probleeme vältida.
Planeeritavatele projekteerimistöödele seab Kliima- ja Energiaagentuur tingimuseks läbimõeldud energiatõhususe lahenduse:
Projekteerimistöö peab pakkuma terviklahendust kogu hoone renoveerimiseks. Renoveerimise järgselt ei tohi hoone energiakulu ületada 150 kWh ruutmeetri kohta aastas.
Hoone sisekliima peab renoveerimise järel vastama sisekliima standardi EVS-EN 15251:2007 II klassi nõuetele.
Lisaks koostab agentuur toetuse taotlejale põhjaliku projekteerimistööde lähteülesande ja koostöös projekteerijaga järelevalvetööde tegemise kohustusliku juhendi. Samuti kontrollib agentuur  jooksvalt tööde vastavust meetme tehnilistele tingimustele.
2010. aastal esitatud taotluste puhul on korteriühistu omafinantseering vaid 10%. 2011. aastal tõuseb omafinantseeringu määr 25%-ni tehtavate tööde maksumusest.
KENA toetuse abil tehtud ehitusprojekt on ühtlasi aluseks KredExi jagatava renoveerimistoetuse taotlemisele.
Lisainfo:
Kalle Kuusk – Tel: 6114 833, Mob: 5340 0184
Mikk Maivel – Tel: 6114 832, Mob: 5646 1251

No comments: