Tuesday, September 21, 2010

Muhu vallavolikogus on inimsööjad.

Muhu vallavolikogu plaanib Sõnajalgade tuulikuprojekti põhja lasta 
Autor: Oliver Rand
Teisipäev, 21. september 2010.



Muhu vallavolikogu enamus avaldas reedel arvamust, et ei poolda vendade Sõnajalgade kava rajada Võikülla saare esimene tuulegeneraator.

“Volikogu liikmete arvamus oli see, et kui sellest tuulegeneraatorist muhulastele midagi kasulikku ei sünni, siis pole seda mõtet ka lubada,” sõnas Muhu vallavolikogu esimees Jaana Palu. “Kõlama jäigi, et muhulane ei võida selle tuulepargiga muud, kui et see muudab kodukoha välimust. Pole ju juba kenasti toimivat saare õhkkonda vaja tuulikuga lõhkuda.”

Muhu vallavolikogu esimees viitas, et volikogu pooldab saare tuulikuvabaks jätmist.

“Ka kõik paarkümmend Võiküla elanikku on avaldanud arvamust, et nad ei soovi sinna tuulegeneraatori paigaldamist. Ja kuna volikogu on seatud elanike huve arvestama, peame seda ka tegema,” lausus Jaana Palu.

Praegu on Võiküla tuulegeneraatori detailplaneering avalikustamisel ja jõuab Muhu volikokku ilmselt oktoobris-novembris. “Eks siis hääletus muidugi näitab, kuid praegu on seisukoht eitav,” kinnitas Jaana Palu.

Kuna plaanitava tuulegeneraatori asukoha juurde viiv saare ainus munakivitee on muinsuskaitse all ja seda kasutada ei saa, plaanisid Sõnajalad teed üle paarikümne Võikülas maad omava inimese maaüksuse. Krundiomanikud olid üksmeelselt selle kava vastu.

Sõnajalad plaanivad Muhusse kuni 95 meetri kõrgust tuulegeneraatorit.

No comments: