Saturday, September 11, 2010

KENA arendustegevuse eesmärgiks on kaasa aidata õpetlike näidislahenduste ning heade ideede elluviimisele kliima- ja energiavaldkonnas ning toetada energiainnovatsiooni käivitavate uuringute läbiviimist.

http://www.kena.ee/?page_id=182

Arendustegevus

KENA arendustegevuse eesmärgiks on kaasa aidata õpetlike näidislahenduste ning heade ideede elluviimisele kliima- ja energiavaldkonnas ning toetada energiainnovatsiooni käivitavate  uuringute läbiviimist. Meie ühiseks nimetajaks arendustegevuses on see, mida maailmas kutsutakse roheliseks majanduseks. Euroopa Liit on oma eesmärgiks seadnud nii kasvuhoonegaaside emissiooni vähenemise kui energiasäästu ning taastuvate energiaalliakte kasutussevõtu. KENA on oma arendustegevuses sellele eesmärgile kaasaaitajaks.
Meie arendustegevuse toetused on ennekõike suunatud kliima- ja energiavaldkonna projektidele:
  • mille tulemusel saame näidata ja õpetatada, et energia- ja loodusresursside sääst tähendab tehnolooglist arengut
  • mis loovad või rakendavad lahendusi, mis aitavad kaasa teadmistemahuka majanduse tekkele, mis on nii kliima- kui keskkonasõbralik ja pakub samas inimestele mugavust ja heaolu
  • mis maailmas juba loodud tehnoloogiaid suudavad Eestis toimivaks ja kasulikuks muuta
  • mis loovad maailma jaoks uut teadmist
Täpsema loetelu projektide valdkondadest leiab siit:
KENA arendus- ja uurimistegevuse toetuse taotlemise juhend
Otsime erinevates valdkondades näidislahendusi, mida ellu kutsuda või toetada. Kahjuks ei saa me ilmselt toetusi jagada kõigile soovijatele, kuid püüame sõeluda välja need, mis Eestis energiasäästu ning kliimaküsimuste alast innovatsioni ärgitavad ning vastavaid uusi tehnoloogiaid rakendavad.
Meie toetusmehhanism on lihtne. Tuleb kirjutada oma idee ühele A4 lehele ja saata aadressile idee@kena.ee. Võtame Teiega ühendust ja korraldame kohtumise meie ekspertidega, mille käigus saate oma ideed meile tutvustada. Eeldame taotlejatelt valmidust vastata kohapeal asjatundjate-otsustajate küsimustele. Kui projektiidee on KENA-le sobiv, tuleb taotlejal täita KENA arendusprojekti taotlusvormid.

No comments: