Sunday, September 19, 2010

Eesti Post soetab omale elektri- ja hübriidautod

http://www.ap3.ee/article/2010/9/19/eesti-post-soetab-omale-elektri-ja-hubriidautod 
19.09.2010, 13:15 Loe kommentaare (3)
Alates oktoobrist võtab posti- ja logistikaettevõte Tallinnas kasutusele viis maagaasil töötavat väikekaubikut, teatas Eesti Post. Juba lähitulevikus on Eesti Postil kavas lisaks gaasiautodele testida ka elektri- ja hübriidautosid.
„Maagaasi jõul sõitvate teenindusautodega tehakse paki-, lehe- ja kirjakannet Tallinnas ning Harjumaal. Eelmise aasta novembrikuus testisime esimest maagaasil töötavat postiautot, mille tulemusel sai soetatud ka uued autod. Surugaasiauto kasutuselevõtmisega võrdlesime kütusekulusid ning selgus, et gaasi jõul sõitvad autod sobivad postitöö iseloomuga. Maagaasi tanklate lisandudes soetame kindlasti ettevõtte autoparki gaasiautosid juurde,” kommenteeris autopargi uuendusi administratiivdivisjoni juht Kaido Padar.
Keskkonnasäästlik mõtteviis ja tegutsemine on posti- ja logistikaettevõtte üks prioriteete. Ökonoomsemate autode kasutuselevõtt on osa ettevõtte infrastruktuuri ja logistika ümberkujundamisest.
 Loe edasi
Reklaam
„Kindlasti otsime veelgi alternatiive traditsioonilistele sisepõlemismootorile. Eesti Post uurib võimalusi lähiajal testida ka hübriidajamiga sõidukeid. Linna postiringidel, kus sõidukiirus on madal, peaks elektrimootori kombinatsioon sisepõlemismootoriga andma märgatavat kokkuhoidu kütusekulus, olles ühtlasi meie elukeskkonnale vähem kahjulik. Pärast testimisi saame teha otsused selliste autode kasutuselevõtmise sobivuse kohta ning vastavalt sellele kombineerida ka keskkonnasõbralikuma ettevõtte autopargi,” lisas Padar.
Maagaasiautode kasutamine on levinud paljudes Euroopa riikides – 2008. aastal müüdi üle 80 000 taolise auto. Viis suurimat turgu on Saksamaa, Itaalia, Rootsi, Austria ja Šveits. Hübriidautosid kasutatakse ka juba Eestis, kuid kõige enam Jaapanis, Ameerika Ühendriikides ja Prantsusmaal.
Eesti Posti autopargis on 450 sõidukit.

No comments: