Monday, March 28, 2011

Shampooni sõltuvus,shampoonisõltlased,põhja käinud shampooni sõltlased,paadunud shampoonisõltlased...

"teevad need tooted kõik" selleks, et sa peadki neid tihedalt kasutama !
http://puhaselu.blogspot.com/2011/03/vahuaine-sls-sampoonides-ja.html



Jah, gertsu, Sul on 100% õigus.

Sodium Lauryl Sulphate (naatriumlaurüülsulfaat) on SLS, millest siin kirjutasin.

Sodium Laureth Sulfate on pikalt lahtikirjutatuna Sodium Lauryl Ether Sulfate (SLES), ehk siis tegemist on SLS'i "variatsiooniga". Nimetagem neid siis "lähisugulasteks" :-)

SLES on küll natukene vähem ärritav, kui SLS, kuid maks ei suuda seda metaboliseeerida (läbi töötada) ja selle kahjulik mõju on seeläbi pikemalt kestev ning ta koguneb kergemini organismi !

Lisaks šampoonidele ja hambapastadele kasutatakse neid mõlemaid ka näiteks seepides, pesugeelides/duššgeelides, nõudepesuvahendites, ripsmetuššides, suuloputusvees, päikesekreemides, niisutavates kreemides, isegi lastešampoonides !

Kuigi SLS'i sisaldavaid tooteid reklaamiteakse sageli lausega stiilis "terved ja säravad juuksed" või siis "puhas ja sile nahk", põhjustavad mõlemad muuhulgas otsest kahju karvanääpsudele ja ka nahale, põhjustades kõõma, kiiresti rasvuvaid juukseid, lõhenenud juukseotsi ja "surnud juukseid", kestendavat-kuiva nahka jne, Tihedal kasutamisel või asi lõppeta ka maksatoksikoosiga, samas "teevad need tooted kõik" selleks, et sa peadki neid tihedalt kasutama !

Mõlema ühendiga on tehtud korduvalt toksikoloogilsi teste ning need näitavad, et juba 0,5% konsentratsioon võib põhjustada erinevaid ärritusi, 10% võib tekitada juba söövituse. Samas on nii mõneski seebis nende konsentratsioon kuni 30% !

No comments: