Saturday, October 10, 2009

Eesti Energia kaevandustes on tulemas koondamislaine

Eesti Energia kaevandustes on tulemas koondamislaine (25)
07.10.2009 08:08
Vähenenud põlevkivinõudluse tõttu ütleb AS Eesti Energia Kaevandused lähikuudel töö üles ligikaudu 400 töötajale, teatab Põhjarannik.


Eesti Energia Kaevandused (EEK) juhatuse esimees Ilmar Jõgi ütles Põhjarannikule, et kui ettevõttes on hoitud osa töökohti nii-öelda varuks olukorraks, kus põlevkivinõudlus kasvab, siis ettevõtte nõukogu sellist olukorda enam ei aktsepteeri.

Ta tõi näiteks, et kui ettevõte on praeguste võimsuste juures võimeline tootma 16,5 miljonit tonni põlevkivi aastas, siis lähiaastatel pole ette näha, et seda ostetakse rohkem kui 14,5 miljonit tonni. «Enam-vähem proportsionaalselt sellega peaks vähenema ka töökohtade arv,» ütles Jõgi.

Kui praegu on kaevanduskontsernis ligikaudu 3200 töötajat, siis 12-protsendiline vähendamine tähendaks peaaegu 400 töökoha kaotamist.

Nõukogu, kuhu kuuluvad peamiselt Eesti Energia juhatuse liikmed, tegi septembri lõpus Jõgile korralduse asuda töökohti kokku tõmbama. Jõgi sõnul peab juhatus esitama töökohtade koomaletõmbamise kava oktoobri lõpus.

Ta ei osanud praegu öelda, kas koondamislaine käib ühtlaselt üle kõikidest üksustest või puudutab mõnda rohkem, küll aga tehakse koondamistega algust ettevõtte peamajast Jõhvis Jaama tänaval, kus 200 inimesest kaotab töö 49.

Toimetas: Mirjam Mäekivi, Postimees

5 comments:

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

mäemees : Kui tuleb karm talv 30 kraadise pakasega, siis jääb Eestimaa külma ja elektrita , sest siis elektrijaamadele põlevkivi lihtalt ei jätku , naabrid ei saa aidata ja 5% tuuleenergiat ei suuda olukorda päästa.Mõelge sellele enne kui kaevureid koondama hakkate!
-6 +19

07.10.2009 08:36
volli : Esimese etapina suunab riik Eesti Energia kateldesse puidu, mis tõstab elektri hinda ja jätab töötuks sadu inimesi, kes töötavad täna seda puitu ümber töötlevates tehastes. Siis muidugi selgub, et põlevkivi ei ole ju enam vaja ja järgmised sajad jäävad töötuks. Midagi pole öelda Eesti Energia aktsionärina tegutsev Parts ja Eesti Energia juhatuse esimees Liive on kaks "imemeest". Kust küll sellist tarkust omandada saaks?
-4 +24

07.10.2009 08:42
rajaleidja : IRL mehed on EP.s olnud suurimate koondamiste taga olnud alati, eelmised on toondu endaga raiskamise vähemalt 6 miljonit tonni jäi kaevandamata eelmiste koondamiste tulemusel.
-5 +10

07.10.2009 08:50
teadagi : Ei tule koondamisi ,tuleb tuleb meil koondatakse kõrval läks pankrotti,konkurent firma hakkas koonama ,ministeerjumid koondavad ,nüüd energia kaevandus,kuulda on abikaasa firmas läheb ka põrgu lahti nii,et ärgu rääkigu et asi läbi on õige möll hakkab.
-1 +17

07.10.2009 08:53
lahendused :
Probleem on muus: varsti müüvad Eestit kahjustavad võimuparteid Eesti Energia maha läbi börsile mineku- kevadel liideti "Eesti Põlevkivi" Eesti Energiaga (põlevkivi monopoolne kaevandamine ja elektri tootmine ühes ettevõtes) - nüüd koondatakse tarbetud töötajad (neid huvitavad vaid maavarad - võõrtöölisi saab alati jurde tuua) - varsti müüakse väliskapitalile Eesti suurim loodusvara põlevkivi läbi börsile mineku (väliskapitalile jääb vaid kasum kaevandamisest, riigile jäävad sisse langevad kaevanduskäigud, sotsiaalprobleemid ja reostatud loodus).

Kogu seda protsessi tuleb näha "tervikpildis" (kevadine kaevanduse ja elektrijaama ühendamine, praegune koondamine, teadlikult puudujäägiga järgmise aasta eelarve, Eesti Energia müük eelarveaugu täiteks näilise sundkäiguna).

Kogu sellise tegevuse ühisnimetaja on "Eesti omariikluse hävitamine".

Varsti on Eesti strateegilise infrastruktuuri mahamüümine lõpetatud ja me oleme vaesed pärismaalased omaenda maal (meile ei kuulu enam midagi) - siis alles hakkate aru saama, kui oskuslikult on Kesk-Reform-Isamaa Teid aastaid lollitanud ja milline viga oli see, et Te kunagi Iseseisvusparteid ei valinud.

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

EE-Eesti Enron : Vaadake filmi "Enron-the smartest guy in the room" ja avastate, kui sarnane on mõnede nende "kangelaste, kes panid pekki miljonite töötajate ja aktsionäride investeeringud, käitumine ja mõttelaad eestist dublantidega.
-1 +16

07.10.2009 09:40
See ka mõistetav, : sest Sandripoisi ja teiste "kõrgliigasse" kuuluvate klemmide palkasid ju kärpida ei saa ,sest nad ei tule vähemaga lihtsalt toime.
-1 +17

07.10.2009 09:54
alf : Eesti Energia,l on niigi põhjendamatud kõrged elektrihinnad ,mida ostetakse tarbijate poolt hädavajalikus koguses. Firma nõukogus istuvad vastutustundetud imbetsillid ,kes ei saa aru,et hind pärsib tarbimist. Valitsuse energiapoliitika ja hinnareguleerimine arvestades turusituatsiooni on olematu ja ebamõistlik. Pane või varsti omatarbeks väike "tuulik" püsti ,et saata see EE pikalt p...sse!
-1 +14

07.10.2009 09:57
väljapääs : Tuleb suurendada avaliku sektori palkasid tunduvalt, et nad tarbida saaksid ja siis laekub käibemaksu rohkem riigile ja sellest saab siis avalikule sektorile palka maksta ja ehk ka kaevuritele töötuskindlustust.
-3 +4

07.10.2009 10:03
vanames : Lugege Marxi ja seal on juba üle saja aasta tagasi selline kapitalistide käitumisvorm olemas. Ei saa sõita kahes rees korraga.
Kui tahtsite kapitalismi, tuleb rahul olla. Kui ei taha, poleks olnud vaja N Liitu hävitada.
-2 +7

07.10.2009 10:06
69er : Noh, Savisaar, mis kostad? paar aastat tagasi olid kohutavalt mures Slantsõ kaevurite pärast Venemaal, eks paista, kas Sulle ka kodumaiste kaevurite mured korda lähevad.
-4 +7

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

vitautas karbiautas : to lahendused..täpselt minu mõte.Kuid pange tähele,et EE juhtkond eesotsas Liivega saab veel kopsaka preemia.Ma pole siiani aru saanud miks ei võinud Eesti Põlevkivi olla eraldi üksus? Eesti on nii väike,et monopole pidada,dikteeritakse ette kõik hinnad mis on kui kirvega pandud.Miks varjatakse rahva eest kahjulikke otsuseid,siiani pole EE avaldanud oma suvise energiabloki seiskamise aruannet.Nime ja logovahetusele oli 10 milli küll raisata,kuid töölistele ei raatsita mitte midagi anda.Ahnus on see mis on elu eestis tuksi keeranud.Kõik tahavad ratsa rikkaks saada tagajärgedele mõtlemata.On ju ka vanasõna- kümme korda mõõda,ükskord lõika,kahjuks meil siin see ei kehti.Meil on tehtud kõike mõtlematult,nüüd saame neid vilju alles maitsta.Ja pange tähele,et paremaks siin ei lähe nii pea.Võtke läti eeskujuks ning näete mis juhtub tulevikus eestiga.Naerame küll lätlaste üle kuid ega meil siin olukord parem ei ole.
-0 allakäiguspiraal : Ehitasin maja elektriküttele, sest mõned aastad tagasi seda propageeriti kui odavat. Nüüd on elektri hind tõusnud, mina aga töötuks jäänud. Keerasin kütte maha ning kirjutan seda kommi paks kampsun seljas. Ok, minisuguseid on palju. Elektri tarbimine väheneb, järelikult on vaja koondada EEnergia töötajaid. Need omakorda keeravad korgid välja, elektri tarbimine väheneb veelgi..... allakäiguspiraalile : ja teistele sõpradele, kes ehitavad maale maja - maamaja olgu puuküttega (ahi+pliit) ja õuel seisku korralik salvkaev siis oled iga ilmaga mäel!
-0 +10

07.10.2009 11:07
kodanik : Eesti Energia koondab hetkel ka elektrike,aga ülemused istuvad kindlalt oma toolil.
-0 +8

07.10.2009 11:14
vanames : _kodanik : Eesti Energia koondab hetkel ka elektrike,aga ülemused istuvad kindlalt oma toolil._

Samas kallist remondi ja koristusteenust sisse osta on raha küll. Oma remondimehed ja koristajad kes tegid palju väiksema raha aga see eest palju korralikumat tööd oli vaja ära koondada.

Eks see jälle oma sugulaste tuttavate firmade mingi rahapesusüsteem on.
Samalt IP-aadressilt on siin varem kommenteerinud ka vanames(10:03 07.10).
-1 +8

07.10.2009 11:27
www.ersp.ee : Juhtivad kartelliparteid IRL,KE ja REHV.P.plaanivad taas viimase riikliku energiakadaja Eesti Energia müüki väliskapitalile.Millegi muuga ei saa seletada tegevtöötsükli töötajate koondamist jättes puutumata juhtivkooseisu.Oma rahvast lugupidav riik hoiab kontrolli all nii rahanduse kui energiakandjate,trantsiidi maj. tootmise ja realiseerimise.Meil on need valdkonnad pea kõik juba ärastatud väliskapitalile.Millega siis tegeleb valitsus ja riigikogu?Viimaseks müüvad Eesti riikliku iseseisvuse Euroliidu suurriikide maj. kontrolli alla.

Pöördumise tekst.
Eesti viibib sügavas majandus- ja valitsemiskriisis. Toompeal asuv võim on totaalselt võõrandunud rahvast, mis seab ohtu Eesti riigi eksistentsi ja rahvuse edasikestmise. Viimane aeg on valitsemissüsteemi muuta, see rahvale lähedasemaks ja arusaadavamaks muuta. Seetõttu esitame meie, sellele dokumendile allakirjutanud, Riigikogu juhatusele järgmised nõudmised:
muuta Riigikogu valimisseadust, kõrvaldada sealt häälte ülekandemehhanism ja reastada saadikud vastavalt saadud häälte arvule;
likvideerida Põhiseaduse 1. ja 62. paragrahvi vaheline vastuolu, et riigi kõrgeima võimu kandja oleks ka tegelikult rahvas;
vastu võtta rahvaalgatuse seadus, et kodanikud saaksid riigi valitsemises osaleda ka Riigikogu valimiste vahelisel ajal;
riigipea peab valima kodanikkond, mitte kitsas kildkond poliitikuid, nagu seni;
Riigikogu valimistel peavad Põhiseadusest tulenevalt osaleda saama ka kodanike valimisliidud;
Riigikogu koosseisu tuleb vähendada 51 liikmeni;
poliitiliste parteide rahastamine maksumaksja raha eest tuleb lõpetada!

http://www.ersp.ee/allkirjad/

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Juku : Ei ei ei, ärge koondage, KONJUKTUURIINSTITUUT käis välja veksli, et elu läheb paremaks ja majandus elavneb !!!!!!!!!!!!!
-1 +2

07.10.2009 12:56
eccentric : jah juhtivad analüütikud ju räägivad et kohe on juba parem.varsti.. et käime juba mööda kausi põhja. mõnda aega veel. ja esimese 40 juhtiva tööstusriik ju ei koonda inimesi
-0 +2

07.10.2009 13:08
mUTIONU : kõik on juba korras,sest Aaviksool ammust ilma jalad põhjas .
Samalt IP-aadressilt on siin varem kommenteerinud ka See ka mõistetav,(09:40 07.10).
-0 +2

08.10.2009 00:08
sääst : kas ettevõte nõukogu ka vastavalt koondatakse???miks ma seda ei usu
-0 +2

08.10.2009 14:06
vandenõu riigi vastu : samal ajal juhtkonna palgad endiselt laes, mis suuremad tavatöötaja omast 10-12 korda ja see ei ole normaalne..., sh Liive oma 2,4 miljonilise aastapalga ja 200 000 krediitkaardiga, palgaga, mis kõrgem isegi kui venemaa president Medvedjevil ja tervelt 1 miljni krooniga!?

...olgem ausad, see on ju absurd...ja seda on riik lubanud kehtestada oma ettevõtte juhile...?!

teised juhatuse liikmed otsa, EP ja Narva EJ juhtkonnad, tütarettevõttete juhid ja saame tohutu palgakulu, mis lööb üles põlevkivim seejärel ka elektrihinna, mis ületanud isegi Soome oma...

Liive juhtimisel on EE muutunud äärmiselt kulupõhiseks ettevõtteks, mida tal kahjuks on õnnestunud varjata igasugu trikkidega, näiteks, müüakse põlevkivi ja soojust oma tütarettevõtttele esmalt, seejärel tarbijale, võteks sealkaudu topeltkasumit, kuid elanikkond ja majandus sellevõrra ju kannatab, sest pole niivõrd konkurentsivõimeline oma kaubaga lääne turule minnes...

ja eelkõige sealt tuleb otsida reserve töötajate säilitamisel, kasvõi osaliselt...nagu ka riigi majanduse elavdamisel...

täna on selge, et Liive tööd analüüsima tuleb saata sõltumatud energeetikaeksperdid, näiteks, USA-st, et paljastada otses mõttes vandenõu Eesti riigi vastu, sh kapo osalusel, mida siiamaani on õnnestunud peenelt varjata...

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

TASUTA ELEKTER : Kaevuritele ei maksta palka...kaevurid teevad tööd poolmuidu eest...4000 krooni kuus on nende tasu...

Mida rutem pankrotistuvad monopolid Eesti Energia ja Eesti Gaas(vene gaas) seda parem meil on sest...
ELEKTRIT SAAB TASUTA...
elektritsaabtasuta.blogspot.com