Thursday, September 12, 2019

Eesti Vekslid on Eesti raha,okupatsiooni eurod on kehtetud.

Eesti veksel on maksevahend, mida Tartu HLÜ liikmed saavad kasutada omavahelistes tehingutes. Vekslite eesmärgiks on elavdada kohalikku ettevõtlust ning seeläbi toetada Eesti ettevõtjat.
Vekslitega saab maksta nii kaupade kui teenuste eest. Kohti, kus Eesti vekslitega maksta saab leidub erinevates piirkondades üle Eesti. Mõned tuntuimad vekslipartnerid on Lõunakeskuse Taluturg, Pärnu Keskuse Taluturg, Elektritakso, Von Glehni pubi, Nõmme Raadio, Kopra Turismitalu, Kursi Jahiloss, Atla mõis, Tartumaa Käsitöösalong (Poe 10, Tartu). Vekslipartnerite täpsem nimekiri on leitav siit www.tartuhly.ee/Vekslipartnerid 
Kasutusele on võetud järgmised vekslikupüürid - 1-., 3-, 5-, 10- ja 50-veksline.
Makstes veksliga, saate püsisoodustuse -10% ning elavdate ja toetate Eesti majandust, sest raha jääb Eestisse. Ettevõtjana veksliringlusega liitudes saate hea võimaluse oma klientuuri laiendamiseks.
Liitumine on tasuta!​

Veksleid saab osta 10% soodustusega, kuid makstes kauba või teenuse eest, on 1 euro võrdne 1 veksliga. 
Eesti veksleid saab osta Tartu Hoiu-laenuühistu esindustest Tartus (Raekoja plats 20), Tallinnas (Pärnu mnt 326 ning Rävala pst 5), Narvas (Tallinna mnt 14) või Jõhvis (Keskväljak 6).

Kuidas toimib veksliringlus?

Meie Ühistul on suur hulk vekslipartnereid. Nii neid, kes rõõmsas rahulolus vekslitega arveldavad, kui neid, kes küll nimeliselt on vekslipartnerid, kuid tegelikult veksleid ei kasuta ja vekslikettidesse ei kuulu. Ma kirjutan siin meelega vekslikettidesse, sest kett ühendab inimesi mitmes mõttes ja mitut moodi... LOE EDASI

Tule vekslipartneriks!

Võta ühendust e-mailil triin.roos@yhistupank.ee või tel. +372 5622 1186.

Turva- ja kujunduselemendid

Eesti vekslite kujunduse autor on Tartu Hoiu-laenuühistu liige Kornelika Egers-Pisuke. Vekslid on trükitud spetsiaalsele puuvillturvapaberile, mis katsudes on veidi õhem kui traditsiooniline rahapaber.
Turvaelementidena kasutatakse vesimärkidena trükitud rõngaid (nähtavad esi- ja tagaküljel vastu valgust vaadates), UV-märki, UV-kiude ning turvahologrammi. Igal vekslil on unikaalne triipkood.
Turva- ning kujunduselemendina kulgevad nii esi- kui tagakülgedel pidevad kaarduvad jooned, mis on trükitud Pantone värvisüsteemis. See muudab vekslite jäljendamise väga keeruliseks.

Vaata, kuidas veksliringlus toimib

No comments: