Monday, November 21, 2011

Vaesel inimesel on välja käia 12 miljardit krooni liigset raha, et sellega õhku kütta.

Lammutada magamismäed ja ehitada nende asemele uued ja paremini plaanitud linnad on üllas eesmärk. Inimesed hakkaksid paremini elama. See saab aga sündida kaugküttevõrkude ja soojatootjate pankroti arvelt. Nende arvelt, kes täna raiskamiselt raha teenivad. LIhtsalt..inimeste ühine tegevus oma huvide eest jääb alla äriühingute võimele neid oma lõa otsas hoida. Uut ja paremat linna ei lammuta ja ehita valmis mitte poliitika ja seadused vaid ennekõike inimeste endi tahe. Kus see tahe on?


https://www.facebook.com/profile.php?id=100000206655210

Marek Strandberg Renoveerimata magalamägede maja ruutmeeter kulutab 20 aasta jooksul energiakulutustele umbes 800 eurot. Vahel rohkemgi. Kui see 800 eurot /m2 oleks täna kasuatda jääks sellesama 20 aasta jooksul soojaettevõtjail ja elektritootjail samata...ligi 13 miljardit eurot käivet. Miljon inimest kortermajade elanikena on selles osas iisavalt rikkad, mitte vaesed. Miljonil...sinu mõitses siis vaesel...inimesel on välja käia 12 miljardit krooni löiigset raha, et sellega õhku kütta. See on paraku fakt. Küsimus üole loomulilt laiskuses vaid selels, millises ulatsues ja millise perspektiivitundega suudetakse otsuseid teha.


Marek Strandberg ‎@Sven...kodanike huvid on vastuolulised. Nad tahaksid aja välja taadada oma soovidest. Nad tahavad, et nede sugulased ja tuttavad saaksid katlamajades tööd ja Eesti energias aga samas tahaksid bnad näiteks ka kindla peale uue maja saada. Kui pool mustamäest teha uueks tähendab see seda, et:
30 000 inimesele ehitataks 650 000 m2 uut elamispinda, mille maksumuseks oleks:
700 000 000 eurot.
Kui see kõik valmis siis soojatootjjad ja elektritootjad jäävad ilma 10 miljonist eurost tuludest aastas. Uue kodu eest maksaksid iimesed ilmeslt topeltsumma. ehks siis 20 000 000 eurot aastas. Oletan. Võimalik, et rohkemgi....eeldusi nagu oleks. Riiklik soov oleks siis aga öelda, et näete...siin on meie poolt 200 000 000 eurot, pange ise 500 000 000 juurde ja tehke endale uued kodud. Teie aga soojaettevõtted, leppige poliitka muutusega. Õigustatud ei saa olla ootus mis põhineb raiskamise toetamisel




No comments: