Tuesday, December 28, 2010

Mis leidub maal olevas õhus?Ilmajaam lõpetagu temperatuuride ja päikese,tuule olemasolu teavitamise ja näidaku meile olulist-kuidas on lood linnaõhu saastatusega ja kuidas selle vastu end kaitsta.

Ilmajaam räägib vaid sellest,et taevast langeb vihma ja lund või päikest või puhub tuul jne. aga ei räägi sellest,et sajab ka happevihmasid ja kui saastatud on linnaõhk.Linnaõhust inimesed jäävad vähihaigeteks ja tekivad muud haigused sest linnaõhk ei toida inimest.Linnaõhk tekitab inimestes stressi sest selles puudub osoon,puuduvad inimesele vajalikud eetrid mida pakuvad puud ja põõsad.Linnaõhk on energiavaene
seda holistlikus mõttes.
Linnas inimesed hingavad teineteise ärahingatud õhku ja tehastes ja muudes tööstustes kasutatud reostatud õhku-hingavad sisse saasta.
Linnaõhus on palju suitsetajate reostust,iga suitsetaja paiskab õhku palju saasta ja seda hingavad sisse lapsed...
Millest koosneb linnaõhk?
Linnaõhk koosneb:
1.Inimeste peeruhaisust
2.Tubakasaastast.
3.Tööstuse reostusest
4.Sõidukiteheitegaasidest
5.Happevihmast
6.Inimeste poolt ärahingatud õhust
7.Linnatolmust
8.Kanepi haisust
9.Kosmeetika ja parfümeeria haisust
10.Kodukemia haisust
11.jne.
Mis puudub linnaõhust?
1.Puude ja põõsaste poolt erituvad eetrid.
2.Osoon
3.Puhas õhk
4.Lillelõhn
5.Mere lõhn.
6.Niitude ja metsade lõhn.
7.Lehma pasa lõhn
8.Heina lõhn.
9.Muru lõhn
10.Emase lõhn
11.jne
Mis leidub maal olevas õhus?
1.Vikerkaare värskus.
2.Pärnaõie lõhn.
3.Sireli lõhn
4.Soode ja rabade värskus
5.Mere kosutav ramm.
6.Heinalõhn
7.Mullalõhn.
8.Osoon
9.Puude ja põõsaste eetrid.
10.Roosi lõhn
11.Puhas õhk.
12.Armastus
13.jne.

Linnaõhu saastatuse tagajärjel peab ennast pesema peale linnaskäiku,kogu su keha on kaetud rasvaga vms. saastaga mis paneb keha sügelema.
Mul tuttavad maalt,küsisid kuidas ma saan elada linnas sest nemad kui veedavad ainsa päeva linnas koju naastes tormavad ennast pesema sest linnaõhk on neid ära määrinud.Maal piisab kui nädalas korra käid saunas pesemas aga linnas peab ennast iga päev pesema sest õhk on nõnda saastatud...
Väga hea oleks kui ilmajaam oleks aus ja iga päev teavitaks kui jube on linnaõhk ja kui paha on linnavalitsus,et ta ei võta midagi ette linnaõhu puhastamiseks,ning kui hoolimatu on riigivõim maaelu korraldamises.
Ilmajaam peaks iga päev ära näitama kuipalju on linnaõhus kahjulikke elemente mis tekitavad tervisekahjustusi ja kui palju haigekassa peab raha välja käima  inimestele nende tervise kahjustuste korvamiseks mida on põhjustanud linnaõhk.
Ilmajaam iga päev näidaku ära milline on olukord linnaõhu saastatusega aga mitte kui palju on kraade või kas vihma sajab.Kellegile ei lähe korda need temperatuurid ja muud ilmanähtused-oluline on teada saada kuidas ennast kaitsta linnaõhu saastatuse eest.Kui ilmajaam isegi ei teavita kui jube on õhk siis inimesed ei oska ennast kaitsdagi...
Niisiis,ilmajaam lõpetagu temperatuuride ja päikese,tuule olemasolu teavitamise ja näidaku meile olulist-kuidas on lood linnaõhu saastatusega ja kuidas selle vastu end kaitsta.

2 comments:

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

P.S.
Kui ma pean kodunt välja minema kasvõi pooleks tunniks siis koju naastes on mu juuksed nõnda saastatud,et peanahk sügeleb ja kipitap nii piinarikkalt ja ma olen sunnitud pesema oma pead...selline on siis linnaõhk...

Oleks ütlemata tore kui kellegil oleks aega ja viitsimist külastada Ilmajaama ja rääkida see linnaõhu lugu neile ära.

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Tommy said...

Olen Sinuga täiesti nõus, et linnaõhk on saastunud. Kus rohkem ,kus vähem. Londonis on õhk nii saastunud, et sageli on sudu tõttu seal võimatu hingata, Tokyo son aga tänavatel hapniku aparaadid (nagu meil vanasti need gaseeritud vee omad) ja kõik kohad on täis Oxybar'e ehk siis "kohvikuid", kus saad puhas õhku hingata !

Õnneks Eesti veel nii hullus seisus ei ole, kuigi Tallinna suguse õhuga linnas ei tahaks ma mingi hinna eest elada. Õnneks ka ei ela.

Aga kes on meie õhu resotuses süüdi ? Eks ikka me kõik ise. Auto asemel võiks inimesed eelistada histransporti ja lühemad otsad käia jala, ka pikemate sõitude puhul võiks eelistada ühistransporti. See oleks esimene samm. Kindlasti tuleks linnadesse luua autovabad tsoonid ningt eha kõik, et jalgrattaga, ühistransprodiga ja jalgsi oleks oluliselt mugavam liikuda kui autoga ! Selle asemel, et iga lapsevanem peab oma lapse ise autoga kooli viima, võiks olla koolibussid jne. Siin on riigil ja omavalitsustel väga palju ära teha, paraku meie "isakesed" veel ei mõtle selmoel !
03 January, 2011
Tommy said...

USA's võib iga neljanda surma tegelikult kirjutada õhusaastatuse arvele.
Suurimad õhusaastajad on

a) tööstused (peamiselt SOx), õnneks hakkavad (vähemasti mujal Euroopas) paljud suurfirmad üha enam üle minema keskkonnasõbralikule tootmisele ja taastuveenrgiale.
* "Pepsi Co" on 100% taastuvenergial,

*Dell toodab kogu omale vajaliku energia pluss ca 60% rohkem päikesepaneelide ja tuulegeneraatoritega, samuti maailma suurim orgaanilise toidu tarnija Whole Foods.

Ka linnad ja asulad (kus on eesotsas mõtlevad inimesed) hakkavad fossiilkütustest lahti ültema.

* Vali Resorts suusakuurort 100% tuuleenergia

* Reykjavik pea-aegu fossiilkütusevaba (!!), samuti Portland, Vancouver, Kopenhagen.

Näiteks Pärnu linn võiks idee poolest olla 100% taastuvenergial, kõik tingimused on selleks olemas. Vaja oleks vaid normaalseid inimesi etteotsa ja õigeid investeeringuid.
Loomulikult ei saa me seda loota linnapealt, kes jala ei käi ja vett ei joo ning eelistab sõita Volvo S80 'ga ka siis, kui jalgsi oleks minna vaid 10 minutit !
03 January, 2011