Saturday, December 18, 2010

1000EUR eest on võimalik looduslik kodu rajada ja seal ka talvel soojas olla (kuni 20m2).

http://www.juured.ee/main.php?lang=et&pg=pages&id=152


Vajame toetust tegevuseks 
Prindi leht  
Hei!
Juured.ee tegevuse siht on teadlikkuse suurendamine. Siiani oleme eelkõige suunanud tegevuse täiskasvanutele ja peamiseks valdkonnaks on loodusehitus. Nüüdseks mõistame, et suur võimalus ja potentsiaal asub lastes, kes vajavad teadmisi ja oskusi loomulikuks eluviisiks. Lisaks oleme oma tegevuse käigus tunnetanud, et lisaks praktilisele ökoloogilisele eluviisile on oluline tegeleda ka sisemise teadlikkusega, mis on otseselt seotud välisega -  toit, eluase, koostöö jne.
2011 aastal:
  •  ilmub juured.ee raamat "Boksist välja", kuhu oleme kogunud enamiku meie katsetustest toidu, loodusehituse ja elukorralduse vallas.
  • 1000 EUR kodu koolitusprogramm (kokku ca 17 päeva ja 6 teemal). Tõestame iseendale, et 1000EUR eest on võimalik looduslik kodu rajada ja seal ka talvel soojas olla (kuni 20m2). Teeme kogu ehitusprotsessist filmi ja raamatu. Avaldame need eesti ja inglise keeles.
  • Teadlikkuse programm koolides. Ühendame ökoloogilise majandamise kooli keemia, füüsika ja bioloogiaga. Näiteks põhuseina ehitades saame tuua sisse difusiooni mõiste, selgitades kuidas  põhusein kuivana püsib jne. Kuivkäimla juures saab näidata väljaheidete lagunemist vedelikus või kuivas keskkonnas (20x aeglasem vees).
  • Õpime looduses kasvavatest taimedest süüa tegema
  • Jätkame suurt huvi tekitavat rakettahjude ehitamist ja edasi arendamist Eestis. Lisaks köetavatel diivanitele töötame välja ka sooja vee tootmiseks näidissüsteemi. Tegemist efektiivse ja lihtsalt rajatava süsteemiga.
  • Tutvustame Eestis iseehitatavat seebimulli kasvuhoonet, mis on ca 15x efektiivsem kui klaas kasvuhoone.
Kõige eelneva teostamiseks vajame koheselt rahalisi vahendeid. Meil on valida, kas minna edasi ja laiendada teadlikkuse suurendamist või teha midagi materiaalset tasuvamat.  Oleme väga tänulikud rahalise toetuse eest. See aitab meil keskenduda oma tegevusele. Meie aa on 332086470005, Looduskeskus OÜ. Aitäh toetuse eest. Vastu saame pakkuda nõustamist loodusehitise, kuivkäimla või alternatiivsete ahjude rajamisel ja kõik ümar diaini koostamisel. Suurema toetussumma korral võime vastu pakkuda kinnistut mere lähedal Harjumaal, Keibu külas. Info tel 56 505 915, Jaanus Viese

No comments: