Saturday, October 10, 2009

Parts: Põhjmaade börsil elekter Eesti omast odavam

Parts: Põhjmaade börsil elekter Eesti omast odavam

Virge Haavasalu
virge.haavasaluatchararipaev.ee 04.04.2009 15:20


Soomes elektrikaabli Estlink-2 tulevikku arutanud majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ütles, et praegu on elektri hind Põhjamaade börsil, mis on tegelik turuhind, viimase kahe kuu jooksul olnud odavam kui Eestis reguleeritud eleltrihind.
"Kui me vaatame praegu Põhjamaade elektri börsihinda, mis on tegelik turuhind, siis viimase kahe kuu jooksul on seal olnud hind odavam kui täna Eestis reguleeritud," rääkis Parts, vahendasid ERR-i raadiouudised. Partsi sõnul ollakse soomlastega üksmeelel, et projektiga tuleb kiiresti edasi minna.

Soome üks peamisi nõudmisi on toimiv elektriturg, muu hulgas tahab Soome energiaettevõte, et Eesti suurettevõtted ei saaks enam osta reguleeritud hinnaga elektrit.

Partsi sõnul ei pruugi avatud turg tähendada meile elektrihinna tõusu, aga valitsus teeb siiski analüüse, kuidas see võiks mõjutada inflatsiooni. "Mis puudutab inflatsiooni, siis on vaja kindlasti teha analüüse, kui palju erinevate hinnaolukordade puhul võib see inflatsiooni mõjutada. Tõenäoliselt mitte väga palju," uskus majandusminister.

Euroopa Liit on ühenduse ehitamiseks valmis eraldama 100 miljonit eurot.

peka 04.04.09 21:01
Aga soomes maksab elektri transport samapalju või rohkem veel kui eleter ise.


mono 05.04.09 01:11
Paljud asjad on arenenud riikides odavamad, kui meie mitte eriti armsas ärikeskkonnas. Kohati on meil hinnad röövellikult kallid.


TASUTA ELEKTER 11.10.09 02:36
ELEKTRIT SAAB TASUTA...
elektritsaabtasuta.blogspot.com

No comments: