Thursday, October 8, 2009

paneelid

Solaartermiliste päikesepaneelide paigaldus


1. Paneelid paigaldatakse ehitise katusele kaldega 30-45°. Kui tegemist ei ole viilkatusega, paigaldatakse katusele selleks spetsiaalne konstruktsioon.


2. Kui paigaldatavaid paneele on rohkem kui üks, ühendatakse need omavahel spetsiaalsete torudega, mis võimaldavad vedeliku ringluse paneelide vahel.


3. Paneelid ühendatakse torustikuga ning konfigureeritakse kontrollerpult, mis reguleerib automaatselt kõiki ventiile, pumpa ning kontrollib paagi ning kollektori temperatuuri.

4. Päikesepaneeli torude sisse lastakse spetsiaalne vedelik, mille normaalne töötemperatuur on 20 C° ja kõrgeim töötemperatuur - 250 C°. Madalaim keskkonnatemperatuur, mil seade töötab on -40 C°. Kuna takistus kollektori sees on väike, võimaldab see vedelikul vabalt kollektoris voolata ning seega on omavahel võimalik ühendada paljusid paneele. Iga projekt on eriline ning vastavalt paneelide arvule, paigaldatakse ka piisava suurusega veepaak, vastava võimsusega pump jne.

5. Paneele katab enne paigaldamist spetsiaalne kate, mis kaitseb kollektorit, enne torustikuga ühendamist. Kuna klaastorud on väga tundlikud päikesevalguse suhtes, eemaldatakse kate alles pärast vedeliku sisestamist ning automaatika konfigureerimist.

6. Küttesüsteem on installeeritud ning kasutamisvalmis.

Protsessi toimimist kirjeldab alljärgnev joonis:






COVERTECH INVEST OÜ © 2007-2009 - info@covertech.ee

No comments: