Sunday, October 11, 2009

Majaleht:Üleskutse: igale linnaosale oma selts!

Üleskutse: igale linnaosale oma selts!

Tartu linn on ühine elukeskkond väga suurele hulgale erinevate huvide, vajaduste ja soovidega elanikele.
Kindlasti olenevad elanike huvid, vajadused ja soovid minu arvates sellest, missuguses linnosas ( aga neid on ju Tartus koguni 17 ) üks või teine inimene elab. On ütlematagi selge, et näites Annelinna ja Tammelinna või Supilinna ja Ihaste elanikke ümbritsevast üsna erinevast elukeskkonnast tulenevalt on neil selle keskkonnaga seoses arvatavasti ka üsna erinevad probleemid, soovid ja ihalused. Seetõttu on Tartu Majaomanike Ühing võtnud nõuks lisaks kõigi Tartus elavate majaomanike ühishuvidele selgitada välja ka erinevate linnaosade nn piirkondlikud huvid, probleemid ja soovid.
Meile teadaolevalt tegutsevad üksikute linnaosade huvides elanike poolt omaalgatuslikult asutatuna vaid Supilinna Selts ja Karlova Selts. Teistes linnaosades mingit elanike omaalgatuslikku ühistegevust Majaomanike Ühingu andmetel ei toimu. Tartu linnavalitsuse ja Tartu Maakohtu registriteenistuse andmetel pole teistes linnaosades peale Supilinna ja Karlova samuti mingit oma piirkondlikku seltsi või ühendust.
Seoses eeltooduga teen ettepaneku võtta minuga telefonil 538 72616 ühendust kõigil juriidilistel isikutel, samuti seltsingutel ja ühendustel, aga ka üksikisikutel ja nende gruppidel, kes oleksid valmis osalema oma linnaosa kui elukeskkonna ühishuvide ja probleemide väljaselgitamises ja neile lahenduste otsimises. Sarnaselt Supilinna ja Karlovaga võiks ju oma selts olla igal linnaosal alates Ropkast ja Tammelinnast ning lõpetades Raadiga.

Ilse Aertis,
Majaomanike Ühingu juhatuse liige

No comments: