Wednesday, October 10, 2018

"Miks üldse on olemas raha?" - sellest kõneles rahandusteadlane Andro Roos Tallinnas toimunud konverentsil "Kuld ja õnn" 27. novembril 2017.
ANDRO ROOS on julge mõtleja ja ütleja. Ta on Tartu Hoiu-laenuühistu juhatuse esimees ja Tartu Ülikooli teadusmagister. Ta peab loenguid erinevates Eesti kõrgkoolides, esineb Nõmme Raadios sõnavõttudega ning on avaldanud arvukalt artikleid rahast, pangandusest ja ühistegevusest.

Kuula ka: http://www.nommeraadio.ee/wimpy/mambots/wimpy/vimpel3.php?cat=Yhistusaade&file=58.mp3 -
Harry Raudvere ja Margus Lepa räägivad ühistegevusest ja vastutegevusest.

Andro Roos :
Rahvas peab rajama omale riigi. Riik peab rajama vundamendi ühiskonna Maslow püramiidile. Seejärel peab riik ehitama sellele vundamendile Maslow püramiidi I korruse, tagades kõigile ühiskonnaliikmetele nende materiaalsete ja füsioloogiliste põhivajaduste rahuldamise. Selleks peab riigil olema ja rahvaettevõtte printsiibil toimima oma energiatootmise, oma elamute rajamise (ja mitte mingisuguste riigiüürimajade ehitamiseks, vaid inimestele päriskodudeks), oma metsavarumise ja töötlemise, oma maavarade varumise ja töötlemise, oma toidu kasvatamise ja töötlemise trustid jne. Need trustid - rahvaettevõtted peavad tagama, et elanike põhivajadused on rahuldatud, et tekiks juurde ühiskondlikku kapitali, mille arvelt vähendada maksusid ja maksukoormust, mis oleksid etalonina eeskujuks kõigile teistele riigis tegutsevatele ettevõtetele ja mis aitaksid luua Eesti inimestele sellega eeltingimused ühiselt saavutada Maslow püramiidi II, III, IV jne astmete vajadusi ja eesmärke, millega Eesti võiks riigi ja rahvana olla eeskujuks tervele maailmale!

Teeme ära, Eesti rahvas!

No comments: