Sunday, September 2, 2012

Helle Adul:Ameerikasse tulla on m6istlik ikka l2bi ming ametliku programmi.


Ameerikasse tulla on m6istlik ikka l2bi ming ametliku programmi. Turistina tulla ja siis fiktiivselt abielluda ei soovita ja illegaalina t66d otsida kah ei soovita, leiab kindlasti kui tead kedagi kes juba siin on ja omab sidemeid, aga seadused on muutunud ja kui varem n2iteks politsei kui sind kinni pidas v6is kysida ainult juhiluba, siis nyyd kui ei ole piisavalt keeleoskust v6i mingil muul p6hjusel tekib neil kahtlus, v6ivad nad kysida ka viisat voi muid dokumente ja kui pole, siis ootab deportatsioon ja sisses6idukeeld. Kui 9 aastat tagasi Charlestoni j6udsin, siis oli seal staffing agency, kellel olid lepingud hotellide, restoranide ja kauplustega ning kuhu nad siis t66j6udu vahendasid. Osad neist t66tajatest olid tudengiviisaga, valdav enamus aga kes olid tulnud turistiviisaga ja si
is siia j22nud ning yksikud, kes olid v6itnud GC loteriil. Ilmselt oli sarnaseid firmasid ka teistes osariikides. T2naseks n2ib et nad on out of business ja v2ga paljud seal t66tanud inimestest on t2naseks kodumaale naasnud, sest t66d leida v6imatu kui ei ole dokumente. Kui on dokumendid, siis t66d ikka leiab, eurooplasi tuntakse siin tubli t66-eetika koha pealt. Probleemiks v6ib saada, et oled ylekvalifitseeritud ja kardetakse t66le v6tta. Kui oled n6us madalalt peale hakkama ja on isu karj22ri teha, siis on v6imalik. Alustasin busboyna ja ei l2inud kaua aega kui j6udisn middle managementi. Eestis omandatud haridus on abiks, aga ei ole aktsepteeritav kui just pole rocket scientist.
Nyyd abiellumise koha pealt, mina abiellusin ametlikult(mitte raha eest) aga v2ga h2sti oma abikaasat muidugi ei tundnud. Suur viga, nyyd oskan soovitada, et enne kui kellegagi leivad yhte kappi panna, tuleb teha taustauuring ja v2lja uurida krediidi rating. Keegi siin mainis, et lahutuse puhul on v6imalik saada algkapital elus edasi minekuks, siis oma kogemustest v6in 6elda, et v6ib ka minna teistmoodi. Naistel, kellel on lapsed ja kes soovivad siia abielluda, soovitan tulla pruudiviisaga ja juba koos lastega, muidu ootab ees lastest lahusolek. Lasteks peetakse siin kuni 21 aastaseid noori. Kes vaid rohelise kaardi p2rast abielluda soovivad, need peaksid vaatama erinevate osariikide immigratsiooniseadusi, m6nes saab nn tingimustega GC juba 6 kuuga. Intervjuul tulevad kasuks yhine kinnisvara, pangakontod ja muu s22rane, vahel n6utakse ka tunnistajaid, et t6esti elad koos jne.
Minu aastad siin on olnud keerulised ja rasked, aga yritan uuesti f66niksina tuhast t6usta ja loodan et j2tkub piisavalt jaksu selleks.
Head 6nne k6igile!

No comments: