Sunday, May 8, 2011

et eliit õitseks ja Eesti küla kärvaks

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/arvamus/eero-laidre-pseudoliberalismi-ja-vasakpoolitsemise-pankrot.d?id=45460577&com=1
sotsiaaldemokraat, 07.05.2011 12:27
Mees ei tea Eesti ajaloo elementaarseid tõdesid. Näiteks, et Eesti riigi lõid üldsegi eesti sotsiaaldemokraadid. Eesti riigi keerasid aga untsu Päts, ainupartei Isamaliit ja seda saatav primitiivne rahvusluse laul. Isamaliit oli sellega nõukogude okupatsioonile pinna ettevalmistaja, sest ta hävitas rahva mõtlemisvõime ja likvideeris töötava parlamendi (mis Soomes jäi alles!). Nüüd aga hävitab Eesti riiki kõige efektiivsemalt just reformierakondlik liberalism. Võib esitada küsimuse, kumb on selle hävitamise juures olulisem faktor, kas kommunistlik minevik või fanaatiline friedmanistlik rahausk. IRL on ju reformikommunistide ustav puudel, vaadake kasvõi praeguseid Tartu sündmusi. Ainuke natuke rahvuskonservatiivne erakond Rahvaliit lüüakse linnavalitsusest välja. Kui nüüd tagasi tulla meie kuulsusrikka Isamaliidu ja Mart Laari juurde, siis on eesti rahvuse hävitamisega juba pool tööd ära teinud. Kuna mõistust polnud, osati vaid korrutada Friedmani vabakapitalismi põhitõdesid. Tulemus on käes, 100 tuhat sündimata last 20 aasta jooksul. Võib arutleda, kas see oli surmahoop või annab veel midagi päästa. Kui oleksid sotsiaaldemokraadid võimul olnud rohkem, oleks ehk saanud kõigile lastele lasteaiad, huviringid, kõigile lastele 1000 krooni toetust tegelikkuseks, mida Aili Järvesoo propageeris. Mis on järeldus - lollpätsliku isamaliitliku lugulauluga (mille koostisosa on rahvuslik-konservatiivne, rahvuslik-konservatiivne ...) rahvust ei säilita. Selle laulukese käiamine on lihtsalt rudiment Pätsi ajast. Ja mis nüüd siis edasi.

Analüüsime meie kuulsusrikka Mart Laari ja IRL tegevust edasi. Mida ütlesid sotsiaaldemokraadid valimistel - et iga lapse toetus tuleb tõsta kolmekordseks ehk lõpuks ometi, 10 aastat hiljem Aili Järvesoo pakutud 1000 kroonini kuus. Reformierakond pidi säilitama oma eliitemade kolmekordse keskmise suurust toetust (et eliit õitseks ja Eesti küla kärvaks) ja meil tegutsevad pangad saaksid jõukamaks. Raha riigist väljatassimise mõnus mehhanismikene - nullkasumimaksu tore poliitika on ju ühistöös reformikommunistide ja isamaliitlaste poolt paika pandud. See on Eesti riigil põhja auklikuks tagumine, kui lihtsalt väljenduda. Mis on aga järgmine kuratlik plaan sellel niinimetatud "rahvuslik-konservatiivne kristlik-demokraatlik ..." IRL-l ? Emapension! Kena populistlik loosung, eks ole? Aga tegelikult järjekordne miin Eesti riigi säilimise all, sest see tähendab seda, et meie enda rahvas hakkab nõudma välistöö massilist sissetoomist, et pension kätte saada!
Mis muidugi puudutab soomlaste Perussuomalaiste programmi, siis sellest pole artikli autor üldse aru saanud, PS-l on tugevalt vasakpoolne majandusprogramm, tugevalt progresseeruv maksusüsteem, lausa riigisotsialistlik, absoluutselt vastupidine meie reformikommunistlikule.
Aga Soome on solidaarne ühiskond, inimesed julgevad ja tahavad olla ametiühingutes, kindlustunne pole darvinistliku vabakapitalismiga ära tapetud, seetõttu sündimuse poolest ennast taastootev, järelikult kokkuvõttes sotsiaaldemokraatlik ja ennast säilitada suutev ühiskond.

No comments:

Post a Comment