Friday, September 25, 2015

Raiskamise lõpetamiseks tuleb Eesti põhiseadusega tagada elekter tasuta.

http://elektritsaabtasuta.blogspot.ie/2015/02/elekter.html


 Eesti põhiseadusesse tuleb kinnistada järgnev lause :


Eesti rahvuse püsimajäämiseks ja kosumiseks olgu elekter tasuta kõigile eestlastele tänasest ja igavesti.

See lause võib kõlada ka nii : Eesti rahvuse püsimajäämiseks ja kosumiseks olgu elekter tasuta kõigile eestlastele ja Eesti kodanikele tänasest ja igavesti.


Ettepaneku aktsiisitõusuks tegid rohelised

Marek Strandberg:
"Igaaastaselt aetakse ahju 15 ja enam miljonit tonni põlevkivi. Enamus selles olevast energiast ei anna meile mitte soojust kodudesse, vaid kütab Narva jõest saadava jahutusvee kaudu Soome lahte. Nii umbes 10 miljardi krooni väärtuses aastas."

Katariina Krjutškova:
"Ettepaneku aktsiisitõusuks tegid rohelised ja "

Marek Strandberg:
"Kas see on ikka õige rikkus, mis olude muutudes, kellegi teise juurde jookseb? Näiteks rootslaste juurde, nagu meie rikkusega juhtus. Või ka soomlaste juurde, kelle ühistutele kuuluvad poeketid Eestis meie piimatootjaid nörritavad."

Katariina Krjutškova:
"Ettepaneku aktsiisitõusuks tegid rohelised ja "


Marek Strandberg:
"Kuna põlevkivi kaevamine ja põletamine on ka tervisele ohtlik, rändavad märkamatult ka sajad ja sajad miljonid kroonid haigekassast selle kaevurite, põletajate ja selle kandi elanike tervendamiseks.

Kas need, keda tervendatekse on siis tervemad - või rikkamad? Nad ei ole ehk nii palju haiged, kui muidu oleks, aga vaesemaks jäävad kõik. Kahjuks ka haigemaks."

Katariina Krjutškova:
"Ettepaneku aktsiisitõusuks tegid rohelised ja "


Marek Strandberg:
"Me oleme ehitanud kinnisavarabuumi käigus põldude peale, papist ja vatist maju, mille projekteerijad ja ehitajad on olnud mõõdukad tegijad. Mõõdukalt asjatundmatud ja mõõdukalt hooletud nii, et paljud neist majadest maksavad inimese või pere elutöö, aga kulutavad sama palju energiat kui aastakümneid enne neid ehitatud majad. Veel viis, neli, kolm ja isegi kaks aastat tagasi kuulustasid "targad", et energiasääst ei tasuvat ära.

Nüüd räägib sellest, energiasäästu vajadusest siis, kogu maailm. Meie aga kütame oma uutes ja vanades kodudes õhku. Kusjuures uued kodud pole ka meie, vaid pankade omad, mille eest tuleb võlga maksta terve inimpõlv.

Küsigem, kas sellises olukorras ollakse rikkad olnud või saadakse rikkaiks?"

Nagu näete,Marek otsustas rikkaks saada:
Katariina Krjutškova:
"Ettepaneku aktsiisitõusuks tegid rohelised ja "


Marek Strandberg:
"Aga kuidas siis rikkaks saada? Mitte taas, vaid tõenäoliselt esimest korda ja tegelikult?

Ära ela looduse ja ühisväärtuste arvelt; investeeri viisil, mis toob juurde nii vaba aega kui puhast keskkonda."

Marek ikkagi ei suutnud kiusatusele vastu panna ja ulatas käe ühisväärtuste järele s.o. maksumaksja raha järele:

Katariina Krjutškova:
"Ettepaneku aktsiisitõusuks tegid rohelised ja "


Marek Strandberg:
"Suurim majanduslik võit Eesti jaoks ei tule mitte sellest, et me keskendume vaid kõrgtehnoloogia piirialadele, vaid sellest, et me lõpetame arulageda raiskamise."



Katariina Krjutškova:
"Ettepaneku aktsiisitõusuks tegid rohelised ja"

http://elektritsaabtasuta.blogspot.ie/2011/10/co2-kvootide-eest-saanukssaab-kustutada.html


Vaesel inimesel on välja käia 12 miljardit krooni liigset raha, et sellega õhku kütta.

Lammutada magamismäed ja ehitada nende asemele uued ja paremini plaanitud linnad on üllas eesmärk. Inimesed hakkaksid paremini elama. See saab aga sündida kaugküttevõrkude ja soojatootjate pankroti arvelt. Nende arvelt, kes täna raiskamiselt raha teenivad. LIhtsalt..inimeste ühine tegevus oma huvide eest jääb alla äriühingute võimele neid oma lõa otsas hoida. Uut ja paremat linna ei lammuta ja ehita valmis mitte poliitika ja seadused vaid ennekõike inimeste endi tahe. Kus see tahe on?


https://www.facebook.com/profile.php?id=100000206655210

Marek Strandberg Renoveerimata magalamägede maja ruutmeeter kulutab 20 aasta jooksul energiakulutustele umbes 800 eurot. Vahel rohkemgi. Kui see 800 eurot /m2 oleks täna kasuatda jääks sellesama 20 aasta jooksul soojaettevõtjail ja elektritootjail samata...ligi 13 miljardit eurot käivet. Miljon inimest kortermajade elanikena on selles osas iisavalt rikkad, mitte vaesed. Miljonil...sinu mõitses siis vaesel...inimesel on välja käia 12 miljardit krooni löiigset raha, et sellega õhku kütta. See on paraku fakt. Küsimus üole loomulilt laiskuses vaid selels, millises ulatsues ja millise perspektiivitundega suudetakse otsuseid teha.


Marek Strandberg ‎@Sven...kodanike huvid on vastuolulised. Nad tahaksid aja välja taadada oma soovidest. Nad tahavad, et nede sugulased ja tuttavad saaksid katlamajades tööd ja Eesti energias aga samas tahaksid bnad näiteks ka kindla peale uue maja saada. Kui pool mustamäest teha uueks tähendab see seda, et:
30 000 inimesele ehitataks 650 000 m2 uut elamispinda, mille maksumuseks oleks:
700 000 000 eurot.
Kui see kõik valmis siis soojatootjjad ja elektritootjad jäävad ilma 10 miljonist eurost tuludest aastas. Uue kodu eest maksaksid iimesed ilmeslt topeltsumma. ehks siis 20 000 000 eurot aastas. Oletan. Võimalik, et rohkemgi....eeldusi nagu oleks. Riiklik soov oleks siis aga öelda, et näete...siin on meie poolt 200 000 000 eurot, pange ise 500 000 000 juurde ja tehke endale uued kodud. Teie aga soojaettevõtted, leppige poliitka muutusega. Õigustatud ei saa olla ootus mis põhineb raiskamise toetamisel




Kapo ametnikud ja peasuuna meedia muidugi imevad vaid maffia bosside munne ja rahulduvad sellega,ning pasandavad peasuna meedias viiesaja  euro suurusest "korruptsioonist"....

No comments: