Saturday, November 3, 2012

Keskkonnabuss teenib energia müüjaid aga mitte lihtrahvast.

Keskkonnabuss räägib  sellest, kuidas väärtustada kallilt ostetud energiat aga mitte sellest kuidas ise toota energiat ja mitte seda osta.
Miks peaks üldsegi väärtustama ostmist ja veel pealekauba kõrget hinda selle eest maksma mida loodus pakub meile tasuta?
Ärgem väärtustagem energia ostmist ja ärgem raisakem oma raha energia ostmise peale.

http://energiatark.ee/

http://www.teec.ee/ET/syndmused/tulevad/


Loeng passiivmajadest

Aeg:08.11.2012, 18.00-20.00
Kirjeldus:
"Kas rohke energia tarbimine tagab kõrge elukvaliteedi või vastupidi? Passiivmaja näide"

Külas on Tõnu Mauring, TÜ Tehnoloogiainstituudi energiatõhusa ehituse tuumiklabori juhataja ja asjatundja passiivmajade alal.

Sel aastal juba neljandat korda aset leidva energiasäästunädala raames korraldatud kohtumisõhtul räägime energiatõhusatest hoonetest ja seda ennekõike passiivmaja näitel. Juttu tuleb sellest, kuidas väärtustada kallilt ostetud energiat, kuidas on võimalik maja ja sooja vee kütteks aastas kulutada vaid 1m³ pelleteid 10m³ asemel. Räägime ka ruumide sisekeskkonnast ning sellest, kui hästi me ennast hoones tunneme. Illustreerimaks väga madala energiatarbega hoonete temaatikat, saame ülevaate Põlvas ehitatavast passiivmajast.

Üritus on osa Tartu Keskkonnahariduse Keskuse keskkonnateemaliste ürituste sarjast. Novembrikuu on Tartu Keskkonnahariduse Keskuses keskkonnasäästukuu.

Üritus on osalejatele tasuta, toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Lisainfo:
Keskkonnainfopunkt
Telefon             736 6120      
info@teec.ee
www.teec.ee

***

5.-11. novembril 2012 toimub juba neljandat korda üle-eestiline energiasäästunädal,  mille eesmärk on panna inimesi mõtlema energia tarbimise ning selle vähendamise peale. Ühte nädalasse on koondatud mitmeid tegevusi ja üritusi, et anda sellele teemale suurem kuuldavus ja nähtavus. Energiasäästunädala korraldajad on Tartu Regiooni Energiaagentuur ja KredEx, Eesti Energia, Eesti Korteriühistute Liit, Säästva Eesti Instituut, Keskkonnainvesteeringute Keskus, Swedbank, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium ja Tartu Teaduspark.

Rohkem infot energiasäästunädala kohta: www.energiatark.ee

No comments: