Wednesday, July 6, 2011

Väiketuuliku iseehitamise kursus toimub juuli lõpus Eestis.

Vesi peale sellele EE röövlipandele:
MTÜ Samsaara korraldab juuli lõpus Eestis Hugh Piggot’i poolt arendatud väiketuuliku iseehitamise kursuse, kus Criss Uudam on üheks koolitajaks. Rohkem teavet kursuse kohta leiab 
www.samsaara.ee.



g4_12_hughclimb
Tuult on inimene oma tegevuste hõlpsustamiseks kasutanud juba aegade algusest. Tuulest on tehtud elektrit viimased aastakümned. Samal ajal kui tuuleenergeetika suurtegijad võistlevad maailma suurima tuuliku tootmise nimel, on pead tõstma hakanud ka väiketuulikute ehitamine. Vaatamata esmamuljel keerukale ülesandele, on väiketuuliku ehitamine jõukohane kõigile, kes asja vastu piisavalt huvi tunnevad.

Sellel suvel on huvitatutel võimalus osaleda 4-päevasel väike-tuuliku ehitamise kursusel. Kõigil osavõtjatel on võimalus ise proovida erinevaid tuuliku ehitamisega seotud töid (näiteks puust tuulikulabade voolimine, vasktraadist mähiste valmistamine, staatori ja rootori vaigu sisse valamine).
Kursuse eesmärgiks on valmis ehitada 1-kilovatise tipuvõimsusega, 3 meetrise diameetrine tuulik. Koolituse läbides peaks kõikidel osalejatel olema piisavalt kogemusi ja teadmisi, et tuuliku ehitamisega iseseisvalt hakkama saada. Koolituse tehnilise poole eest vastutavad MTÜ Samsaara juhatuse liikmed Criss Uudam ja Madis Org, kes on tuuliku ehitamist õppinud nii Shotimaal Hugh Piggott-i juures, kui ka ise praktiseerinud Eestis.
Kui oled koolitusel osalemisest huvitatud, siis anna meile endast kiiresti teada (grupi suurus on maksimum 10 inimest, et tagada kõigi olalus erinevate tööetappide juures). Registreerimiseks saada e-kiri  info@samsaara.ee aadressil või helista telefonil 50 25 085.
  • Toimumisaeg: 28.-31. juuli
     
  • Osalustasu: 150 Eurot (sisaldab töövahendeid, käsiraamatut, majutust ja toitlustust)
     
  • Toimumiskoht: Pärna turismitalu, Tiduvere küla, Vigala vald, Raplamaa
Päevakava koos tööde jaotumisega nelja päevajooksul saadame pärast registreerimist.

No comments: