Wednesday, July 20, 2011

Toimus kogukonna kohtumine Tuulemaal


tere kohtumisest osasaanud :)

ootan teie OMA muljeid, mõtteid, tekkinud ideid toimunust, samuti parandusi, täiendusi minuoma teksti
kui kellegil on kahtlusi minu kirjapildi korrigeerimisel siis võib alustuseks parandada ära väga silmalõikavad kirjavead ;)

muidugi ei ole selline jagamine kohustuslik,  kuid see on võimalus suhelda ja jätkata oma tööd mis sai alguse eilsel kohtumisel

tervitustega ja aitähh olemise eest

Mati
..............................​..............................​..............................​.........................
tere kogukondlased

nüüdseks on toimunud Kogukondlik kohtumine Tuulemaal ja samuti said üle vaadatud sealsed pakutavad võimalused ja toimunu kokkuvõtteks peab ütlema: me liigume väikeste sammudega kuid kindlalt edasi.

Meie kokkusaamisest võtsid osa: Allan, Aivar, Mati, Paul, Ülle, Antti, Andrei, Indrel, Sirje, Karl, Ian Mikael, Riho ja Jaana, Heliina ja Ragnar koos väikeste kogukondlaste: Sederic`u ja Leor`iga.

Seekord katsetasime vaba suhtlust ja spontaanset koosloomist, kuna aga paraku kipub nii olema et sellisel juhul saavad sõna ainult need kõige "targemad" julgemad ja aktiivsemad siis püüdsime ikkagi luua mingit suhtlusstruktuuri ja arendada midagi jutupulgaringilaadset. Lõpuks hakkasid asjad rohkem sujuma.

Põhiteemaks oli meie seekordsel kohtumisel: Tuulemaa kool kui võimalik kogukonnakeskuse asupaik ja uus Pauli-Ülle poolt väljapakutud tähelepanuvääriv idee Kogukondade Ühendatud Infokeskusest Tallinnas.

Vaatasime üle pakutava ruumi ja kohalolijate üksmeelne arvamus EKIK suhtes oli väga toetav. Kohalolijate mõtted sellest: Olemasolev, meie, koht kus teha midagi,  kogukondade loomis ja arendus inkubaator,praktiline info ja abi, kogukondade reklaamikeskus, infoväli, koht regulaarseteks kooskäimiseks, vana ja auväärne keskkond, olemasoleva lastehoiu, kooli, õueala ja auditooriumi kasutusvõimalus.

Kuna antud ruumides on vaja teha remont siis otsustasime järgmiseks kogukondlikuks suuremaks kohtumiseks teha talgud, mille käigus saab teha ruumid korda, tutvuda rohkem omavahel, luua ja arutleda. eelnevalt on vaja teha remondikalkulatsioonid ja arutleda mida ja kuidas me seda näha tahame. Mis värvi seinad, mis saab mööblist jne. Nagu ma aru sain siiis selleks ( ja samuti võiks teha sel päeval seal remondieelse koristuse) kohtume juba järgmisel teisipäeval, mille järel juba võib käised üles käärida ja töödega pihta hakata.

Et midagi luua ei saa mitte milleski siis on vaja ka mõista meie panustamise tähtsust: Kui me tahame midagi teha siis me peame ka midagi andma. Meie kogukonlikud unistused, taotlused ja sóovid on suured, kuid see vajab ka meie igaühe mõistmist ja panustamist : rahaga, võimalike olemasolevate asjade, võimaluste ja  vahenditega, tähelepanu, aja, teenete, oskuste, annetega ja lõppkokkuvõtes hoolt ja armastust

Kui meie ei tee siis ei tee keegi
kui me oma unistuse nimel tööd ei tee siis ei sünni midagi
kui me ei panusta siis meie kassa, varaait ja kogukond on tühi ja meil ei ole midagi millest midagi teha

need kes on kohal ja teevad, need ka juhivad ja otsustavad
kui tahad midagi kogukonna heaks teha siis tee, otsi kaasamõtlejaid ja koostoimetajaid ja tee


veel kohalolijate ühselt tehtud otsuseid:
 *MTÜ või Sihtasutus tuleb ära teha
*Ühisvisioon A4 tuleb valmis saada
* vaja on nimekirja kõigist kogukonna liikmetest ja nende kontaktidest, see hõlbustab üksteise tundmaõppimist ja omavahelist suhtlust ning koostööd.
* EKIK töörühma veab Paul
* Tallinna Kogukonna Keskuse töörühma Mati
* Remonditöid juhendab ja organiseerib  Antti

Kohtumiseni ja siis juba tolmuse, värvise, lubjasena:)
töörõõmu ja koosloomis-tegemis küllasena

No comments: